Lance StrollFoto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
11. detsember 2020, 15:13

Vormeli-1 piloot: „Maailmas on hullemaid asju, kui sündida miljardäri pojana.“

Racing Pointi vormel-1 meeskonna piloot Lance Stroll on üks nendest, kes sündinud kuldlusikas suus, ent visa töö on 22aastase mehe viinud üheks lootustandvamaks talendiks.

„Mõistan, et maailmas on hullemaid asju, kui sündida miljardäri pojana. Ma tean seda,“ ütleb Stroll BBCle antud intervjuus. Stroll pole aga üks neist, kes lihtsalt isa rahakoti peal liugu laseb — ta on tuntud erakordselt tööka ja küllaltki andeka sõitjana.

Isale, Kanada miljardärile Lawrence Strollile kuuluvas tiimis sõitev Lance Stroll on tänavu teeninud kaks poodiumikohta ning kuna oma debüüthooajal 2017.aastal sai ta samuti, on ta pjedestaalil käinud juba kolmel korral. Sellest hooajast pärineb ka Türgi etapil välja sõidetud karjääri esimene pole position. Palju kiibitsejaid ütlevad, et Stroll on nii kaugele jõudnud ainult tänu isa rahakotile, ent sel hooajal on kanadalane kogutud 74 punkti ja kaks poodiumikohta näitavad, et temas on sisu.

„Vormel-1 on äärmisel kallis spordiala. Läbi aegade on olnud palju andekaid sõitjaid, kellel pole kunagi olnud sellist rahalist tuge nagu minul. See on meie spordiala juures kurb tõsiasi. Aga asjad on nii nagu nad on. Mina olen neid jutte kuulnud juba algusest peale. Isegi kaertidega võisteldes öeldi minu kohta, et mul on lihtne sõita. Harjusin sellega juba noorena, aga endamisi olen alati mõelnud, et ma vastan saavutustega rajal,“ ütles Stroll. „See on müra, osa tsirkusest. Arvan, et mul on oluline see ära kasutada ja suunaksiun energia motivatsiooniks tõestamaks, et inimesed eksivad.“

Williamsis sõidab Nicholas Latifi ja Haasis uuest hooajast Nikita Mazepin, kes mõlemad on samuti miljardäride võsukesed ja suuresti just seetõttu kuninglikus mootorispordisarjas. Stroll sai esimese kardi kuueaastaselt ning armus mootoritesse koheselt.

„Olin suur Michael Schumacheri fänn. Nädalavahetusel vaatasin alati tema võistluseid ja kui suuremaks kasvasin, oli tema alati mu eeskuju. Nii kui oma esimese kardi sain, seadsime parklasse käbid kurvideks ja veetsin sõites iga päev tunde. Sealt tuli see pisik, sealt algas kogu teekond,“ meenutas Stroll.

Tänavu on Rasing Pointil olnud suurepärane aasta, mis tipnes eelmisel nädalavahetusel Strolli tiimikaaslase Sergio Perezi võiduga Bahreini MM-etapil. Konstruktorite karikasarjas hoitakse kokkuvõttes kolmandat kohta Mercedese ja Red Bulli järel. Kusjuures eelmise hooaja punktisummad on nad juba enne viimast etappi peaaegu kahekordistanud. Strolli sõnul on nii tal endal kui ka tiimil eesmärk lähitulevikus maailmameistriks tulla.

„Eesmärk on alati olnud üks: tulla maailmameistriks. Usun, et selline eesmärk on meil kõigil. Kui nii ei mõtleks, poleks mõtet vist võistelda?“ hindas Stroll.