Johannes Dale (nr 9) saavutas täna Hochfilzenis karjääri esimese MK-etapi võidu.Foto: Reuters/Scanpix
Talisport
11. detsember 2020, 16:56

Laskesuusatamise MK-sari sai uue etapivõitja, jälitussõitu pääses üks eestlane

Laskesuusatamise Hochfilzeni MK-etapi meeste 10 km sprindidistantsi võitis norralane Johannes Dale ajaga 23.32,5.

Dale, kes polnud varem MK-sarjas individuaalselt poodiumilegi jõudnud, läbis mõlemad tiirus eksimusteta ja suusatas konkurentsitult kõige kiiremini. Teise koha saavutas prantslane Quentin Fillon Mallet (0; +17,1) ja kolmanda prantslane Fabien Claude (1; +29,0).

MK-sarja üldliider Johannes Thingnes Bö oli ühe möödalasuga neljas, kusjuures ta suusatas Dalest 22,1 sekundit aeglasemini.

Eesti koondise parim oli Kalev Ermits, kes eksis püstitiirus ühel lasul ja sai 51. koha (+2.15,8). Suusarajal oli ta päeva 66. mees, kaotust Dalele kogunes 1.49.

"Ausalt öeldes tundsin end päris kehvasti, head jalga täna üldse ei olnud esimestest kilomeetritest alates," sõnas Ermits ETV2 otse-eetris. "Teine ring läks päris raskeks. Kolmandal ringil sain õnneks kõvema veduri ette, kahjuks ei suutnud temaga lõpuni koos tulla."

Raido Ränkel sai 107 lõpetanu seas 96. (4; +3.51,0) ja Rene Zahkna 97. koha (2; +3.56,4). Suusakiiruses olid nad vastavalt 74. (+1.57,4) ja 102. mees (+3.03,7).

"Eile-üleeile oli värskust rohkem, täna sõitsin ühtlase rütmiga," kommenteeris Ränkel ETV2 otse-eetris. "Oleks tahtnud mõnd kiiremat meest vedajaks. Üksi võib vahel unistama jäädagi."

Laskmise kohta sõnas endine murdmaasuusataja järgmist: "Tegelikult tundsin end päris hästi, aga lamades tõmbasin kolmanda või teise lasu ajal ühe padruni välja ja see lõi rütmi sassi. Teadsin, et pean hakkama veel varu võtma. Varu võtsin liiga rabedalt. Lamades oleks pidanud maksimaalselt ühega ära saama (tuli kaks trahviringi – M. T.). Püsti – mis sa teed?! Tahaks sealt kiiremini minema saada. Relv seisis tegelikult väga hästi, arvasin, et siin tiirus on veel raskem lasta."

Märkimist väärib ka see, et kaks soomlast jõudis 20 parema sekka: Tero Seppälä saavutas 16. ja Olli Hiidensalo 18. koha.

Meeste 10 km esimesed 15 (kliki pildile):

Kiireimad laskjad (vasakul) ja suusatajad (kliki pildile):

Homme on Hochfilzenis kavas naiste teatesõit ja meeste 12,5 km jälitussõit, kus stardivad tänased 60 paremat.