Sebastien Ogier individuaalse võidukarikaga.Foto: Zuma Press / Scanpix
WRC
12. detsember 2020, 15:16

Sebastien Ogier: veider, et Toyota meeskondlikuks maailmameistriks ei tulnud

Monzas autoralli seitsmekordseks maailmameistriks kroonitud Toyota piloodi Sebastien Ogieri jaoks on omamoodi pentsik, et kuigi tema ja Elfyn Evans hõivasid individuaalarvestuses kaks kõrgemat kohta, kuulus meeskondlik MM-tiitel Hyundaile.

Ott Tänaku leivaisa Hyundai teenis seitsme etapiga 241 punkti, Toyota aga 236. M-Sport kolmandana jäi juba kaugele maha, nende saldoks jäi lõpuks 129 silma.

"Me ei ole tootjate arvestuses meistrid, kuigi mul on selline tunne, et kui Toyota sõitjad lõpetavad kokkuvõttes esimese ja teisena, siis me ikka ikka teatud mõttes oleme seda," arutles Ogier DirtFishi portaalile antud usutluses. "See on minu jaoks jätkuvalt veider, et me ei võitnud tootjate arvestuses. Mulle tundub, et me oleks seda väärinud: me võitlesime kolme sõitjaga viie vastu ja jõudsime neile nii lähedale."

Viimase lausega pidas Ogier silmas seda, et kui Hyundai eest tegid lisaks Ott Tänakule ja Thierry Neuville'ile hooaja jooksul tippsõitjatest kaasa kolmandat autot jaganud Dani Sordo, Craig Breen ja Sebastien Loeb, siis Toyota punktisaagi eest hoolitsesid tema, Evans ja Kalle Rovanperä.

DirtFish päris selle kohta ka Hyundai meeskonna bossilt Andrea Adamolt.

"Mina ei tee reegleid," vastas itaallane. "Mina olen siin selleks, et minu tööandjale parim koht kindlustada. Olen siin selleks, et Hyundai Motorsport võidaks."