Rait-Riivo LaaneFoto: Hannes Dreimanis
Korvpall
12. detsember 2020, 21:34

EESTLASED VÕÕRSIL: Kitsingu ja Laane koduklubid said tappa

Kristjan Kitsingu koduklubi Vilniuse Rytase mõõn jätkub, kui laupäeval jäädi Leedu meistriliigas 59 : 78 alla Lietkabelisele. Ka Rait-Riivo Laane koduklubi hooaja algus pole kõige parem, sest klubi on Rumeenias võiduta.

Hooaega hästi alustanud Rytas on kaotanud viimasest üheksast kohtumisest kuus, sealjuures on tappa saadud viimases kolmes matšis. Kui nädala alguses jäi Kitsingu tööandja meistrite liigas alla Riia VEFile, siis laupäeval kaotati koduliigas Lietkabelisele.

Avaveerandi vaid silmaga kaotanud Rytase mänguvanker hakkas kraavi poole minema teisel veerandajal, mis kaotati kümne punktiga. Panevėžyse Lietkabelis Vilniuse klubi enam löögiulatusse ei lasknud ja lõpuvile kõlades oli tablool skoor 78 : 59.

Rytase resultatiivseim oli Maurice Ndour, kelle arvele jäi 25 punkti. Vahetusest sekkunud Kristjan Kitsing tõi veerand tunniga kolm silma ja võttis maha kolm lauda. Lietkabelise ridades mängib ka Kalev/Cramost tuttav Kyle Vinales, kelle arvele jäi laupäeval 5 punkti ja 7 söötu.

Nii Rytasel kui Lietkabelisel on koduliigas seitse võitu, kuid esimene on need võtnud tosina ja teine üheksa kohtumisega. Liigat juhib oodatult Kaunase Žalgiris.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Rumeenia kõrgliigas pidas hooaja teise kohtumise Rait-Riivo Laane tööandja Miercurea Ciuc Csm. Pitesti vastu juhiti veel viimase veerandi eel, kuid neljas veerand kaotati 13 : 24 ja kogu kohtumine 73 : 80.

Algviisikusse kuulunud Rait-Riivo sai mänguaega nõksa üle poole tunni, mille jooksul viskas 15 punkti, võttis kolm lauda ja andis kaks söötu, samas patustas ta lausa nelja pallikaotusega. Miercurea Ciuc CSM on kaotanud mõlemad senipeetud liigakohtumised.

Standings provided by SofaScore LiveScore