Lewis Hamillton.Foto: HANDOUT/Scanpix
Vormel 1
13. detsember 2020, 09:03

Koroona läbi põdenud Hamilton: ma pole veel päris terve (1)

Vormel 1 sarja valitsev maailmameister Lewis Hamilton tunnistas, et kuigi on Abu Dhabis taas rajal, ei ole tema tervis veel 100% taastunud.

Tänavu juba oma seitsmenda maailmameistritiitli kindlustanud Hamilton nakatus koroonaviirusega ja pidi vahele jätma eelmisel nädalavahetusel Bahreinis sõidetud etapi. Nüüdseks on britt andnud negatiivse viiruseproovi ja saab hooaja viimasel etapil Abu Dhabis kaasa lüüa. Samas tunnistas mees, et läbi põetud haigus annab veel tunda.

„Ütlesin varasemalt juba Austraalias, kui tõsine see viirus on. Tunnen tõsiselt kaasa kõigile, kes on selle läbi põdenud või haigusele mõne oma lähedase kaotanud,“ vahendasid vormeliportaalid Hamiltoni sõnu. „See on vastik viirus. Ma ei ole veel 100% terve, tunnen endiselt midagi oma kopsudes. Aga vahet pole, sest sõidaksin niikuinii isegi siis, kui üks mu käsi oleks otsast ära tulemas, sest seda me võidusõitjatena teemegi.“

Tänasele võidusõidule stardib Hamilton kolmandalt kohalt. „Tänane (eilne kvalifikatsioon – K.P.) oli kindlasti väga raske. Arvan, et nii eilne kui tänane olid kõige raskemad päevad, mis mul sel aastal on olnud,“ tunnistas britt, et on Abu Dhabis olnud raskustes.

Kvalifikatsioonis sõitis esimese koha välja Red Bulli mees Max Verstappen, teiselt kohalt stardib Hamiltoni tiimikaaslane Valtteri Bottas.