Quincy Promes.Foto: DADO RUVIC/Scanpix
Jalgpall
13. detsember 2020, 14:34

HULL LUGU! Eesti vastu mänginud Hollandi koondislane võib minna pereliikme pussitamise eest neljaks aastaks vangi

Hollandi jalgpallur Quincy Promes on De Telegraafi väljaande andmetel võetud vahi alla väga tõsise süüdistusega, mis puudutab tänavu juulis toimunud intsidenti ehk pussitamist.

Portaal rt.com vahendas Telegraafi infot, et 28aastane Promes võeti politsei valve alla täna hommikul. Meest süüdistatakse selles, et suvel läks ta Abcoude’i linnas toimunud perekogunemisel ühe sugulasega tõsiselt vaidlema ning asi kulmineerus sellega, et jalgpallur pussitas teda. De Telegraafi väitel sai pereliige tõsiseid haavu, sealhulgas tekitas Promes talle väga korraliku põlvevigastuse. Olukorda sekkusid pealtnägijad, kes päästsid vutimehe sugulase veel hullematest kannatustest.

Kohalik politsei kuulis juhtunust alles mõni aeg tagasi ja seetõttu läks Promesi arreteerimisega nii kaua aega. Amsterdami politsei esindaja Jelmer Geerds kinnitas Telegraafile, et vahi alla on võetud 28aastane kohalik elanik, kuid ei tahtnud rohkem informatsiooni avaldada. Hetkel on Promesi tööandjaks Hollandi klubi Ajax, kelle treeningule mees igatahes täna ei ilmunud. Kui alates 2014. aastast Hollandi koondise eest mänginud Promes mõistetakse süüdi, võib teda Telegraafi andmetel oodata kuni nelja-aastane vangistus.

Tõsise süüdistuse saanud ründaja pole Eesti jalgpallipublikule võõras, sest ta kuulus oma rahvustiimi koosseisu mõlemas Eesti-Hollandi mängus, mis mullu peeti. Kui septembris A. Le Coq Arenal peetud matšis jäi mees pingile, siis novembris hollandlaste kodus peetud mängus tegi ta kohtumise kaasa algusest lõpuni.