Tennise paarismäng. Illustratiivne foto.Foto: Pa Pictures / Scanpix
Tennis
14. detsember 2020, 20:40

Tennisistid soovivad paarismänguks koroonapiirangutes erisust (1)

Eesti tenniseliidu ja suuremate tennisekeskuste esindajad pöördusid terviseameti ja kultuuriministeeriumi poole ettepanekuga, et seoses paarismängu eripäradega tehtaks tennise ja teise reketispordiala padeli jaoks esmaspäeval jõustuvates Covid-19 piirangutes teatud möönduseid.

"Meil on väga hea meel, et spordiklubid jäid avatuks, kuna näeme, kui oluline on inimestel nii füüsilise kui ka vaimse heaolu jaoks spordi tegemine," seisab ettepanekus.

"Seejuures palume terviseametil piirangute kehtestamisel silmas pidada ka spordialade iseärasusi. Saame aru, et on keeruline kehtestada kõigile võrdseid ja õiglasi piiranguid, aga leiame siiski, et reketispordialadel, eelkõige tennis, rannatennis ja padel, võiks rakendatud 1+1 reegli asemel olla lubatud 2+2 (4 mängijat väljakul) reegel."

Põhjenduseks tuuakse, et praegu oleks löögi all need inimesed, kes soovivad neljakesi sporti teha (tennises on paarismängu osakaal vähemalt 50% ning rannatennist ja padelit üldiselt mängitaksegi neljakesi).

"Tenniseväjaku pindala on 650 m², rannatennises 256 m²ja padeliväljaku 300 m² koos väljakuid ümbritseva alaga. See tähendab piltlikult, et igal mängijal on tennises ruumi minimaalselt 150 m², padelis 75 m². Lisaks välistab võrk vastastega kokkupuute," jätkub pöördumine.

"Kõikidel väljakutel on väga kõrged laed (10-15 m) ja väljakutel on sundventilatsioon, mis tagab värske õhuvahetuse. See tähendab, et igasugune oht viiruse levikuks on minimaalne. Samuti näitavad erinevad uuringud, et reketialad on väga madala nakatumisriskiga spordialad ning tagavad inimestele aktiivse eluviisi.

Oleme valmis lisama oma poolt konkreetsed piirangud tennise- ja padelikeskustele:

1) Vältimaks, et need kaks, kes on ühel pool võrku ei puutu kokku teistega, keelustada paarilise vahetusega tennis.

2) riietusruumides kehtestada rangemad piirangud

3) treeningud/broneeringud lõpetada viis minutit varem, et tagada võimalikult väike kontakt klientide vahetusel."

Pöördumisele kirjutasid alla Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint, Eesti padeliliidu juhatuse liige Laur Kivistik, Tondi ja Karulaugu tennisekeskuse juhatuse liige Marek Kaleta, Tondiraba tennisekeskuse juhatuse liige Margus Eek, Tallinki tennisekeskuse juhatuse liige Märten Tamla, Peetri ja Viimsi tennisekeskuse juhatuse liige Fredi Vöörmann ning Laagri tennisekeskuse juhatuse liige Rain Rõigas.