Ats Purje naaseb pärast nelja Soomes veedetud aastat kodumaale.Foto: Teet Malsroos
Jalgpall
15. detsember 2020, 11:01

SOOMEST KOJU: Ats Purje ühendab Eestis mängimise ja treeneritöö

Tänavu Eesti meistriliigast välja langenud Tallinna Kalevi jalgpalliklubi teatas, et nendega liitub teenekas koondislane Ats Purje (35). Ta hakkab mängima esindusmeeskonnas ja juhendama tugevuselt kolmandas liigas pallivat U21 võistkonda.

Eelmisel neli hooaega veetis Purje Soome kõrgliigas Kuopio Palloseuras, kellega võitis kulla (2020), hõbeda (2017) ja kaks pronksi (2018 ja 2020).

"Olen karjääris jõudnud sellisse staadiumisse, kus tahtsin ühendada mängimise ja treeneritöö," sõnas Purje Kalevi kodulehe vahendusel. "Soomes alustasin kaks aastat tagasi KuPsi noortetiimi juures treeneritööd ning mul on alati olnud eesmärgiks ka tulevikus seda tööd teha. Tahan mängijakarjääri jätkata nii pikalt, kui tervis lubab ja meie eesmärgiks on järgmisel hooajal meeskonnaga tõusta tagasi Premium liigasse."

Klubi spordidirektor Joel Lindpere: "Minul ja Ragnaril (klubi president Klavan – M. T.) on väga hea meel, et meie klubi saab sellise kaliibriga inimese oma tiimi. Me näeme, et Ats sobib meie klubisse ideaalselt. Tema pikaajaline kogemus nii mängija kui ka juba treenerina saab olema meie klubi jaoks väärtuslik täiendus. Teades ja tundes Atsi, oleme kindlad, et tema isiksus on noortele suureks eeskujuks ja abiks."

Purje on Eesti koondist esindanud 69 kohtumises ning löönud 10 väravat. 

Eestis mängis ta viimati aastal 2016 Nõmme Kaljus.