Jüri Vips Abu Dhabis kihutamas.Foto: Rudy Carezzevoli/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool
Vormel 1
15. detsember 2020, 16:32

GALERII | Vips näitas oma esimesel vormel 1 testipäeval head minekut, kiireim oli vanameister Alonso (1)

Täna oli Abu Dhabis kavas vormel 1 sarja noorte sõitjate testipäev, kus Red Bulli vormliga lõi kaasa ka Jüri Vips (20). Eestlane näitas igati konkurentsivõimelist kiirust.

Kokku osales testipäeval 15 meest ja Vips sõitis välja igati viisaka kuuenda aja. Parimat minekut näitas 39aastane kahekordne maailmameister Alonso, kes ei liigitu kindlasti noorte sõitjate sekka. Kuid kuna legend kihutas kuninglikus sarjas viimati 2018. aastal, siis lubati ta rajale.

Renualt'ga kihutanud Alonso aeg oli 1.36,333. Vanameister oli seega väledam, kui Renault' ässad Esteban Ocon ja Daniel Ricciardo laupäevases vormel 1 etapi kvalifikatsioonis. Alonsole järgnesid Mercedese mehed Nyck de Vries (+0,262) ja Stoffen Vandoorne (+0,507). Neljas oli Alfa Romeoga kihutanud Robert Kubica (+1,113). Poola piloot on kõva vormel 1 kogemusega ja lõpetas 2008. aasta hooaja BMW roolis neljandana. Tema CV-s on ka üks etapivõit. Viienda aja kihutas välja Yuki Tsunoda (AlphaTauri, +1,224). Vips kaotas Alonsole 1,437 sekundit. Tänavune vormel 2 tšempion Mick Schumacher oli viimane ehk 15., kaotust kiireimale kogunes 3,614 sekundit.

Testipäeva tulemusi ei saa võtta päris puhta kullana, sest tiimid katsetavad erinevaid nüansse. Koroonaviiruse pandeemia ajastul on iga testipäev oluline, et valmistada järgmiseks hooajaks ette võimalikult hea auto. Seega on raske öelda, millist seadistust keegi kasutas ja mille testimiseks päev kulus.

Vips läbis Abu Dhabis kokku 101 ringi, enim sõitis Ferrari mees Robert Scwartzman, kes läbis raja 129 korda. Sarnaselt Vipsile Red Bulli rooli keeranud Sebastian Buemi kaotas avarii tõttu väärt testiaega ja sai ringi läbida 77 korda, kokkuvõttes läks talle kirja 12. koht, kaotust Alonsole 1,951 sekundit.