Valtteri Bottas istumas rallimasinasse.Foto: Imago/Scanpix
WRC
16. detsember 2020, 09:05

Bottas osaleb Hyundai WRC-autoga Arctic Lapland rallil: kui võistlus toimub, olen stardis

Soome vormeliäss Valtteri Bottas kinnitas kodumaa meediale, et istub kahe hooaja vahel Arctic Lapland rallil WRC-masina rooli.

Soome meedia ja portaali DirtFish allikate sõnul osaleb Mercedese vormel 1 piloot Valtteri Bottas jaanuari keskpaigas toimuval Arctic Lapland rallil, kus ta istub Hyundai i20 Coupe WRC rooli.

"Kui võistus toimub, olen stardis," ütles Bottas Soome ajalehele Ilta Sanomat. Vormeliäss on varemgi Lapimaa rallist osa võtnud. 2019. aastal võitis ta ühe kiiruskatse ja jäi kokkuvõttes Ford Fiesta WRCga viiendaks, tänavu jaanuaris oli Bottas Citroën DS3 WRCga niisamuti kõrges mängus, kuid pidi avarii tõttu katkestama.

"Sel aastal oli see raskem. Esimesel päeval tegin palju vigu ja kaotasin minuteid, kuid [teine ​​päev] oli parem," rääkis ta toona. "Päeva lõpupoole sadas lund ja võrreldes kogenud rallipilootidega olin nähtavusega hädas. Mida rohkem lund taevast alla tuli, seda aeglasem olin, kuid igal juhul oli võistlus lõbus."

Eile selgus ametlikult, et Rootsi MM-ralli jääb ära. Soome WRC-etapi korraldaja Kai Tarkiainen kinnitas portaalile rallit.fi, et promootor on neilt uuritud, kas riigis saab pidada talverallit.

"Nad on palunud välja selgitada, kas Soomes on on võimalik MM-rallit korraldada. Lähipäevil saame teada, kuidas edasi liikuda ja kas on üldse võimalik edasi liikuda," rääkis Tarkiainen teisipäeval. "Uuritud on juba pikemat aega ja mõned kõnedki on erinevate inimestega tehtud. Kuid hotelle pole veel mõtet broneerida."

Mehelt uuriti, kas laual on ka variant, et Arctic Lapland ralli tõuseb WRC-sarja etapiks. Sellisel juhul toimuks Lapimaal eeldatavasti kaks rallit, kui jaanuari keskpaigas toimuks Soome meistrivõistluste etapp ja kuu hiljem MM-ralli. Tarkiaineni sõnul on sellest kõigest veel vara rääkida.

"Ma ei kommenteeri, kus ja millal ralli sõidetakse. Kõik asjad on veel väga lapsekingades. Selle probleemiga on tegeletud täpselt üks päev, nii et suuri läbimurdeid pole tehtud ei ühes ega teises suunas. Praegu uuritakse võimalusi erinevate lubadega ja arutletakse koroonaküsimusi. Siis vaatame, kuidas edasi minna," lausus Tarkiainen.