Üleplatsimees Mario Ihring.Foto: Aldo Luud
Korvpall
16. detsember 2020, 20:29

PÕNEV! TalTechi ja Rapla lahing otsustati lõpusekunditel

Korvpalli Eesti-Läti liigas võitis TalTech kodusaalis 77 : 74 Raplat, Tarvas alistas Rakveres 85 : 78 Tartu.

Avaveerandi võitis Rapla kuue punktiga ja poolajaks oli nende edu seitsme silma peal. Teisel poolajal kogus kodumeeskond üha hoogu, kuid viimasele veerandile mindi ikkagi vastu Rapla eduseisul 58 : 55.

TalTech pääses juhtima seitse minutit enne kohtumise lõppu, kui Indrek Kajupank tegi seisuks 64 : 63. Seejärel vormistati juba vanameistrite Tanel Soku ja Kristjan Kanguri toel võit. Kuus sekundit enne sireeni oli Sokul kasutada kaks vabaviset, millest tabas mõlemad ja tegi seisuks 77 : 74. Viimasel rünnakul said Rapla poolelt kaugviset proovida nii Saimon Sutt kui ka Tom Kaldre, kuid mõlemad eksisid.

Sokk viskas TalTechi kasuks 21 punkti, Eric Schmalz lisas 16 silma. Jaan Erik Lepp tõi kümme ja Kristjan Kangur üheksa punkti. Rapla mäng toetus suuresti Mario Ihringule, kelle arvele jäi 30 punkti, kuus lauapalli ja seitse resultatiivset söötu.

TalTech on võitnud neli viimast mängu ja tabeliseis üha paraneb. Hetkel on vastased alistatud kuuel korral, sinna kõrvale on kogunenud kaheksa kaotust. Rapla vastavad näitajad on vastupidised.

Tarva võidumängus tartlaste üle viskas Egert Haller 18 punkti. Sten Saaremäel lisas võitjate kontosse 13 silma. Tartu reslutatiivseim oli 20 punkti kogunud Henrik Eelmäe.

Standings provided by SofaScore LiveScore