Sangar Robert Firmino ja Jürgen Klopp.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
17. detsember 2020, 00:01

TIPPUDE LAHING! Klopp seljatas Mourinho ja Liverpool tõusis liidriks

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga tiheda mängupäeva maiuspalaks oli liidrite heitlus Liverpooli ja Tottenhami vahel, kus mõõtu võtsid kaasaegse jalgpalli suured treenerid Jürgen Klopp ja Jose Mourinho. Skooriga 2 : 1 jäid peale Liverpool ja Klopp.

Kodumeeskond Liverpool alustas mängu paremini, kuid esialgu ei suudetud paari võimalust ära realiseerida. Kuid 26. minutil tuli appi õnnejumal, sest Mohamed Salahi löök lendas värava ristnurka Tottenhami kaitsja põrkest.

Ka tabamuse järel jätkasid teravamalt võõrustajad. Seda üllatavam oli Tottenhami kiire vasturünnak 33. minutil, mille järel lükkas palli alla nurka Heung-Min Son.

Vaheajaks näitas statistika, et pealölöögid olid Liverpooli kasuks 8-1 ja löögid värava suunas 7-1, kuid tablool särasid numbrid 1 : 1. Liverpool hoidis palli 79 protsenti ajast.

Teise poolaja alguses oli omakorda teravam Tottenham, kes tegi kiirelt kordades rohkem pealelööke kui esimese 45 minutiga.

Kuigi pallivaldamine läks taas üle Liverpoolile, tekkisid tunnise mängu järel suurepärased võimalused Tottenhami ässadel Steven Bergwijnil ja Harry Kane'il. Mõlema löögid lendasid napilt mööda.

Veidi hiljem lõi Liverpooli täht Sadio Mane palli latti ja seis püsis endiselt 1 : 1 viigis. Mourinho hoolealused suutsid sama skoori säilitada 90. minutini, kuid siis skooris Roberto Firmino ja tõi Liverpoolile võidu.

Tiitlikaitsjad tõusid Premier League'i liidriks ja vahe teisel real paikneva Tottenhamiga on nüüd kolm punkti.

Vigastuste küüsis Liverpooli poolelt alustasid keskkaitses Fabinho ja 19aastane Rhys Williams, kes tegi Premier League'i debüüdi.

Jätkuvalt püsib kehvas vormis Arsenal, kes jäi seekord koduväljakul võiduta Southamptoni vastu. Aastaid Londoni tiimi esindanud Theo Walcott viis Southamptoni juhtima ja 1 : 1 viigi tõi lõpuks tabloole Pierre-Emerick Aubameyang. Arsenal lõpetas vähemuses, sest kaks kollast kaarti teenid Gabriel.

Arsenali peatreener Mikel Arteta võib juba lähiajal kinga saada. Foto: Reuters/Scanpix

Arsenal püsib kindlalt tabeli teises pooles. 13 matšist on võidetud vaid neli ja viigistatud kaks, mis annab kokku 14 punkti. Southampton püsib aga üllatuslikult liidrite kannul.

Everton mängis võõral väljakul Richarlisoni ja Mason Holgate'i tabamustest 2 : 0 üle Leicester City. Mõlemad tiimid jätkavad tabeli ülemises otsas.

Hea päev oli ka Leeds Unitedi fännidel, sest Newcastle Unitedile tehti tuul alla koguni 5 : 2. Võitjate kasuks skoorisid Patrick Bamford, Rodrigo, Stuart Dallas, Ezgjan Alioski ja Jack Harrison.

Tänased mängud Inglismaal:

  • Arsenal - Southampton 1 : 1
  • Leeds United - Newcastle 5 : 2
  • Leicester City - Everton 0 : 2
  • Fulham - Brighton 0 . 0
  • Liverpool - Tottenham 2 : 1
  • West Ham - Crystal Palace 1 : 1
Standings provided by SofaScore LiveScore