Brano Djukanovic.Foto: bckalev.ee
Korvpall
17. detsember 2020, 10:34

Kalev/Cramo toob tagaliini endise Serbia noortekoondislase

BC Kalev/Cramo tagaliin saab jõudu juurde, sest meeskonnaga liitub Serbia päritolu viskav tagamees Brano Djukanovic.

Serblasel on varasemast karjäärist olemas ka kokkupuude praeguse Kalev/Cramo mängumehe Kregor Hermetiga, kellega ühel hooajal mängiti koos Hispaania esiliigas. Djukanovic on 25aastane ja 193 cm pikkune ning tegutseb “number kahe” positsioonil, kirjutab klubi kodulehel.

Eelmisel hooajal mängis mees Hispaania esiliigas Tau Castello meeskonnas, kus keskmised näitajad mängu kohta olid 13 punkti, 1,4 lauapalli ja 2,4 resultatiivset söötu. Visketabavuseks kogus mees 45,3%, sealhulgas kaugvisetel 34%. Vabaviskeid tabas Djukanovic 84,2-protsendilise täpsusega.

2012. aastal kuulus Djukanovic Euroopa U18 meistrivõistlustel pronksi võitnud Serbia noortekoondisesse. Profikarjääri alustas mees aastal 2013 Serbia suurklubi Belgradi Crvena Zvezda hingekirjas, kuid laenati esimestel hooaegadel välja Belgradi FMP meeskonda ja siirdus seejärel Valjevo Metalaci ridadesse. 2017. aastal raputas ta Serbia liiga tolmu jalgadelt ja liikus eestlastelegi varasemalt hästi tuttavasse Forca Lleida meeskonda Hispaania esiliigasse, kus tol hooajal pallis ka praegune BC Kalev/Cramo suur äär Kregor Hermet.

Meest on iseloomustatud kui puhast viskajat, kellel tehniliselt väga hea ja kiire viskeliigutus ning kes suudab tabada nii vabaks jäädes kaugelt kui ka luua endale ise viskevõimalusi. Samuti on ära märgitud Djukanovici head füüsilist vastupidavust, tugevat tööeetikat ning valmisolekut mängu otsustavatel hetkedel oma parimat taset näidata.

Kalev/Cramo mänedžer Ramo Kask kommenteeris hanget: “Janari lisandumisega saime ääremängijate osakonna paika, kuid erinevad vigastused tagamängijate hulgas on pannud meid olukorda, kus vajasime kedagi juurde, kuna uuel aastal on meid tihe mängugraafik ees ootamas. Otsisime mängijat, kes mängib agressiivselt, on väljakul näljane, liigutab palli ning suudab pick and roll situatsioonidega häid lahendusi leida. Brano oli see, kelle välja valisime. Kindlasti on see tema jaoks suur samm edasi ning loodetavasti kasutab ta võimaluse maksimaalselt ära.”