Foto: Twitch.tv
Esport
17. detsember 2020, 13:24

SALLIVUS ENNEKÕIKE! Twitch ei luba enam süütute tsölibaadimeeste üle nalja visata (1)

Kuigi voogedastusplatvorm Twitch.tv on äärmiselt populaarne viis aja veetmiseks, tehakse sel vahel ka äärmiselt huvitavaid otsuseid. Tänavu on kriitikat saanud näiteks äärmiselt vastuoluline soovitus, mis peaks aitama kasutajatel vältida autoriõiguste rikkumist – muusika lihtsalt välja lülitada.

Värskeim peakratsimine pärineb aga järjekordsest muudatusest platvormi kasutuslepingus. Alles hiljuti keelustas Twitch striimis blackface'i ja Konföderatsiooni lipu näitamise ning soovimatute seksuaalsete kommentaaride tegemise. Nüüd aga hakatakse karmimalt jälgima kasutajate sõnakasutust.

Nimelt ei tohi enam kasutada solvanguna sõnu simp (reeglina meessoost isik, kes teeb kõike, et naiste tähelepanu võita), incel (involuntarily celibate ehk vastu tahtmist tsölibaadis) ja virgin (süütu). Twitch on täpsustanud, et karistus järgneb juhul, kui neid sõnu korduvalt ahistamise eesmärgil kuritarvitatakse.


Eelnev liigitub kasutajalepingu seksuaalse ahistamise kategooria alla, mis hõlmab enda all soovimatut seksuaalset lähenemist, seksuaalset ahistamist ja kiusamist. Eelnimetatud sõnad liigituvad reegli alla, mis keelab halvustavalt kommenteerida teiste inimeste seksuaalseid harjumusi ja moraali.