Ott Tänak-Martin Järveoja RootsisFoto: Reuters/Scanpix
WRC
18. detsember 2020, 09:07

Eestlased, hääletama! Ott Tänaku kangelastegu võib saada WRC sarja hooaja parimaks. Aga äkki võidab Rally Estonia üllatuspomm? (1)

Autoralli MM-sarja ametlik veebileht WRC.com valib aasta kõige kõvemat esitust ning nelja finalisti seas on ka 2019. aasta maailmameister Ott Tänak.

WRC hindas Tänaku esitustest kõige kõrgemalt Rootsi rallil saadud teist kohta. Seda põhjusel, et kolm nädalat varem oma esimesel MM-etapil Hyundaiga tegi Tänak üsna hirmuäratava avarii, ent suutis hoolimata valudest Rootsis nii edukas olla ja end poodiumile kihutada.

„2019. aasta maailmameister alustas elu Hyundais massiivse avariiga Monte Carlos. Kolm nädalat hiljem tulid nad Rootsis võistluskarusselli tagasi ja lõpetasid Rootsis teisena. Alles pärast rallit avaldas Tänak, et oli pärast avariid valudes ja võistles ajaga, et Rootsis üldse rivis olla. Arvestades sellist tagasilööki on teine koht märkimisväärne saavutus,“ kirjutab WRC.com.

Tänaku kangelasteo konkurendid on maailmameister Sebastien Ogier, kes sai Toyota roolis oma esimesel ametlikult kiiruskatsel Monte Carlos uutel teedel veenva võidu 1,8 sekundiga Tänaku ees. Lõpuks võitis Monte Carlos Tänaku meeskonnakaaslane Thierry Neuville, kes edestas just Ogier’d.

Finalistide hulgas on ka Elfyn Evans, kes Türgi ralli viimase päeva avakatsel tegi uskumatu tõusu. Ta alustas kiiruskatset olles üldtabelis neljas, ent dramaatiline katse nõudis mitu ohvrit ning Evans oli 38.15kilomeetrise katse lõppedes esimene ning lõpetas ka ralli esimesena.

Viimane finalist on Craig Breen, kes sai kõigi üllatuseks Rally Estonial teise koha. Iirlase saavutuse teeb tähelepanuväärseks tõik, et enne Eestit oli ta 11 kuu jooksul sõitnud vaid ühe WRC-ralli.

Hääletada saab SIIN!