Foto: Red Candle Games
Esport
18. detsember 2020, 16:19

„Cyberpunk 2077“ pole ainus mäng, mis CD Projekti skandaalide keskele kiskus

Viimane nädal on Poola kompanii CD Projekti jaoks üpriski stressirohke olnud. Esmalt selgus, et nende stuudio rollimäng „Cyberpunk 2077“ konsooliversioonid on oodatust ebakvaliteetsemad. Nüüd on aga uus teos neile tuska tekitamas.

Järgmiseks mureallikaks osutus Taiwani õudusmäng „Devotion“, mis mullu samuti skandaalide merel ringi hulpis. Nimelt leiti teosest pilapilt, millel vihjati ühele internetimeemile. Too meem aga ei meeldi Hiina presidendile Xi Jinping, sest selles võrreldakse teda karupoeg Puhhiga. Too võrdlus on aga presidendi meelest enam kui kohatu.

„Devotion“ ilmus mullu kevadel Steamis, osutus kiirelt hitiks, ent hiinlaste pahameeletormi tulemusena korjati kiirelt ka müügilt. Nüüd otsustas mängu enda GOG.com poodi üles riputada CD Projekt. Seal ei jõudnud aga „Devotion“ isegi mitte lühikest aega edu nautida.

„Peale seda, kui saime mänguritelt mitmeid sõnumeid, otsustasime mängu enda poes mitte müüa,“ anti teada GOG.com Twitteri kontol.

Paljud kasutajad leidsid, et reaalsuses üritab CD Projekt lihtsalt mitte ärritada Hiinat ning antud lükkega garanteeritakse, et nende lehekülge antud riigis ära ei blokeerita.


Situatsiooni kommenteeris ka mängu arendaja Red Candle Games. Stuudio sõnul üritatakse otsusest aru saada ja seda austada. Samuti vabandatakse kõikide ees, kes ootasid mängu taasilmumist.