Sergio PerezFoto: PA/Scanpix
Vormel 1
18. detsember 2020, 17:38

AMETLIK | Red Bulli vormelitiim kinnitas järgmise hooaja piloodid

Red Bull teatas, et järgmisel hooajal roolib nende vormelit Sergio Perez.

30aastane Perez vahetab meeskonnas välja Alexander Alboni, kellele uueks aastaks vormel 1 sarjas põhisõitjana kohta pole. 24aastane Tai lipu all võistlev Albon jätkab meeskonna testpiloodina, Red Bulli teist masinat roolib hollandlane Max Verstappen.

Perez võistleb F1-sarjas alates 2011. aastast. Mehhiklane esimesel üheksal aastal hooaegade kokkuvõttes esikuuikusse ei tulnud, kuid tänavu sai ta Racing Pointiga neljanda koha. Sakhiri etapil noppis ta karjääri esimese etapivõidu, milleks mehel kulus 191 GP-starti.

Perezi jätkamine vormel 1s oli veel mõned kuud tagasi lahtine. Tal oli järgmiseks hooajaks leping Racing Pointiga, kuid tiim tõi meeskonda Sebastien Vetteli ja mehhiklasele näidati ust. 

Alexander Albon tegi F1s debüüdi 2019. aastal Toro Rossoga, kus ta näitas tosinal etapil nii head minekut, et mees ülendati Red Bulli. Kuid seal oli sõitja tegutsemine suur pettumus, sest 26-l GP-l suutis ta tulla kahel korral kolmandaks. Samal perioodil noppis tema tiimikaaslane Verstappen 16 poodiumikohta, millest kolm olid võidud. Sellal kui Verstappen oli tänavu MM-sarja kolmas mees, oli Albon alles seitsmes. 

Sellega on sisuliselt selged kõik järgmise hooaja sõitjad. Uut lepingut pole sõlminud vaid valitsev maailmameister Lewis Hamilton. Britt tõdes hiljuti, et allkirjastamine on jäänud vaid ajapuuduse taha ja ta loodab tiimiga hiljemalt jõuludeks kokkuleppele saada.