POLE HULLU: Põlva käsipalli eestvedaja Kalmer Musting viis väravad vanale jalgpalliplatsile ning trennid saavad jätkuda. „Iga asi tuleb millelegi kasuks,“ üritab ta keerulises olukorras optimistliku meele säilitada.Foto: Maria Kilk
Käsipall
18. detsember 2020, 21:00

JUSTKUI TALIALA: Põlva käsipallurid kolisid olude sunnil soojast saalist konarlikule jalgpalliplatsile

„Ei ole varem sellist asja olnud, et oleks pidanud enne jõule poistega õue minema ja vaatama, kuidas trennid tehtud saaks,“ tunnistab ligi 30aastase treeneristaažiga Kalmer Musting ühe Põlva väikse spordiväljaku ääres, kus tema käsipallipoisid Eestimaa tatist talve trotsides mürgeldavad. Midagi pole parata: praegused piirangud ja regulatsioonid on sellised, et kui Serviti esindusmeeskond välja arvata, peavad teised grupid traditsioonilist siseala harrastama välitingimustes, et midagi üldse teha saaks.

Musting on Põlva käsipalliklubi noortegruppidega õuetrennides toimetanud alates lõppeva nädala teisipäevast. Sobiva väljaku leidis ta Lina tänavalt kunagise kaheksaklassilise kooli juurest. Kiiresti toimetati päevinäinud jalgpalliplatsile käsipalliväravad ja Musting on arvestanud, et vähemalt 4. jaanuarini tuleb seal tegutseda. Tõsi, kõige väiksemad peavad jõuluvaheajal ka pausi, kuid 16-17aastased käsipallurid ei saa endale ka siis pikemat puhkust lubada.

Edasi lugemiseks: