Jürgen Klopi hoolealused põrutasid laupäeval vastase võrku seitse palliFoto: Imago/Scanpix
Jalgpall
19. detsember 2020, 17:47

AJALOOLINE SAUN: Liverpool lõi Inglismaa kõrgliigas seitse vastuseta väravat

Inglismaa kõrgliiga alistas tiitlikaitsja Liverpool võõrsil Crystal Palace'i 7: 0.

Liverpool oli kohtumise eel hädas vigastustega, kui matšist jäid eemale Virgil van Dijk, Thiago, Joe Gomez ja James Milner, lisaks alustas pingilt nende üks suurimaid tähti Mo Salah. Kuid punasärke see ei häirinud, sest Crystal Palace'i võrku virutati lausa seitse palli.

Skoori avas juba kolmandal minutil jaapanlane Takumi Minamino, kuid järgmist väravat pidi ootama üle poole tunni. Puhkama sai Liverpool siiski 3 : 0 eduseisus, väravate autoriteks olid Sadio Mane ja Roberto Firmino.

Teiselt poolajal laksas Liverpool veel neli väravat, kui jala sai valgeks Jordan Henderson, päeva teise kolli lõi Firmino ja viimasel kümnel minutil lisas kaks vahetusest platsile pääsenud Salah. See on klubi ajaloos esimene kord, kui Liverpool lõi Inglismaa kõrgliigas võõrsil vastase võrku seitse palli.

Rekordeid purustati veelgi. Esmakordselt Inglismaa kõrgliiga ajaloos said seitse erinevat mängijat kirja resultatiivse söödu (Mane, Firmino, Robertson, Alexander-Arnold, Salah, Matip & Oxlade-Chamberlain). Jürgen Klopile võttis Premier League's Liverpooli juhendajana rekordilise 127. võidu , millega ta möödus Rafa Benitezist.

Hooaega kahvatult alustanud meeskond käristas Premier League'is vahe järgnevatega kuuele silmale. Liverpoolil on tabelis 31, Tottenhamil 25 ning Southamptonil ja Leicester Cityl 24 punkti, kuid viimased kolm on mänginud ühe kohtumise vähem.

Standings provided by SofaScore LiveScore