Artti Aigro jäi Engelbergis punktikohtadest kaugele.Foto: SIPA/Scanpix
Talisport
19. detsember 2020, 18:59

EBAÕNN: Aigro piirdus keerulistes tuuleoludes ühe hüppega, etapi võitis MK-sarja üldliider

Suusahüppe MK-sari jätkus laupäeval Šveitsis Engelbergis. Keerulistes tuuleoludes toimunud suure mäe (K140) võistluse võitis norralane Halvor Egner Granerud, Artti Aigro lõpetas viiendas kümnes.

Englebergi etapil sai paljudele hüppajatele saatuslikuks tugev puhanguline taganttuul. Üheks ohvriks oli kahjuks ka kergekaaluline Artti Aigro, kellele antud olud liialt hästi ei sobi. Kui 21aastane otepäälane lendas kvalifikatsioonis 115,5 meetri kaugusele, siis võistlushüppel potsatas ta maha juba 104 meetri joonel, mis andis talle 99,2 punkti ja 41. koha.

Ebaõnnestujaid oli ka tippude seas, sest MK-sarja kokkuvõtte neljas atleet Yukiya Sato lõpetas 31. mehena ja üldtabeli kolmas Robert Johansson oli alles 44.

Tuuleoludest ei lasknud end häirida MK-sarja üldliider Halvor Egner Granerud. 24aastane norralane oli parim avavooru järel ja teise hüppega ei andnud ta positsiooni käest. Mehe 133,5 ja 138 meetri pikkused õhulennud andsid kokku 311,4 punkti. Teise koha noppis poolakas Kamil Stoch (309,2 silma) ja kolmanda sloveen Anze Lanisek (302,). Esimesena jäi poodiumilt välja hooaja kaks esimest etappi võitnud sakslane Markus Eisenbichler.

"See oli minu senise talve parim esitus. Arvestades mis toimus ja kaua ma ootama pidin, siis eriti hea oli esimese vooru hüpe," ütles võitja võistluse järel.

Engelbergi võistluse 20 parimat Foto: Ekraanitõmmis