Lionel Messi.Foto: ALBERT GEA/Scanpix
Jalgpall
20. detsember 2020, 10:14

Kaks kanget: Messi jõudis Pelega samale pulgale, Ronaldo kõmmutas Juventuse võidumängus kaks väravat

Viimaste aastate parimate mängijate valimisel peaaegu kõik auhinnad omavahel ära jaganud Cristiano Ronaldo ja Lionel Messi jätkavad endiselt heas hoos.

33aastane Messi jõudis Hispaanias suure tähiseni, kui lõi oma koduklubi Barcelona eest 643. värava. Sellega kordas ta legendaarse Pele saavutust, sest just sama palju tabamusi sai Brasiilia ründaja kirja oma koduriigi klubi Santose eest. Ükski teine mängija pole ühe ja sama klubi eest nii palju väravaid skoorinud.

Paraku võiduks Messi ajaloolisest tabamusest ei piisanud ning Valenciaga tehti 2:2 viik. Hispaania liigat on juhtimas Madridi Atletico, kes eile alistas 3:1 Elche. Levante oli 2:1 parem Real Sociedadist, Osasuna kaotas kodus 1:3 Villarealile ning Sevilla ja Real Valladolid tegid 1:1 viigimängu.

Kui kuuel korral maailma parimaks vutimeheks valitud Messi skooris eile ühe korra, siis vastust ei jäänud võlgu viiekordne Ballon d’Ori võitja Cristiano Ronaldo. Itaalia kõrgliigas alistas tema tööandja Juventus 4:0 Parma ja Portugali ründetuus sai kirja kaks väravat. 12 tabamusega on Ronaldo ka Itaalias selle hooaja suurim skoorija. Sel kalendriaastal on ta nüüd löönud 33 väravat.

Teistes eilsetes Itaalia liiga kohtumistes tegid 1:1 viigi Fiorentina ja Hellas Verona, Sampordia oli 3:1 parem Crotonest. Saapamaa kõrgliigat juhib Milan.