Ott Tänak.Foto: Aldo Luud/Scanpix
WRC
20. detsember 2020, 11:51

SUUR KUKKUMINE | Tänak langes parimate sõitjate edetabelis lausa 38 kohta (7)

Väljaanne Autosport reastas ka tänavu maailma 50 parimat sõitjat. Suure kukkumise tegi Ott Tänak, kelle leiame 41. tabelirealt.

Mullu oli autoralli maailmameistriks tulnud eestlane kõrgel kolmandal kohal, ent selle aasta põhjal langetati tema positsiooni 38 koha võrra.

„2019. aasta autoralli maailmameistrit Ott Tänakut on lihtne iseloomustada kui külma ja väheste emotsioonidega sõitjat,“ seisab Autospordi hooaja kokkuvõttes. „Aga kahtlemata oli 2020. aasta üks kõige liigutavamaid hetki see, kui vastu kõiki ootusi jätkus WRC-sari Eestis ning uhke ja rõõmus Tänak tegi oma võiduka Hyundai katusel hüppe.“

Martin Järveoja ja Ott Tänak Rally Estonia poodiumil. Foto: Mari Luud

Autospordi edetabeli esikohal on tänavu seitsmendat korda vormel 1 sarjas maailmameistriks tulnud Hamilton, talle järgnevad teine vormelisõitja Max Verstappen ning e-vormeli sarja võita Antonio Felix da Costa. Tänaku konkurentidest asub kõrgeimal kohal selle aasta maailmameister Sebastien Ogier, keda hinnati üheksanda koha vääriliselt. Eestlase tiimikaaslane Thierry Neuville paikneb 23. kohal, viimasel etapil end tiitliheitlusest välja mänginud Elfyn Evansi leiame 29. positsioonilt.