Marko Kilp.Foto: Aldo Luud
Talisport
20. detsember 2020, 14:44

NAPIKAS | Eestlased jäid paarissprindi finaalist 1,3 sekundi kaugusele

Dresdenis toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil osalesid eestlased täna meeste vabatehnika paarissprindisõidus, mille finaalist napilt välja jäädi.

Finaali pääses kümme paremat tiimi: mõlema poolfinaali kaks paremat meeskonda ja ülejäänud poolfinalistidest kuus parema ajaga võistkonda. Eestlased Marko Kilp ning Martin Himma osalesid poolfinaalis, mille võitis Venemaa esimene paarisrakend. Meie mehed jäid kuuendaks, kuid oleksid sellest hoolimata peaaegu finaali pääsenud, sest kahe sõidu aegade võrdluses andis viimase kümnenda finaalikoha aeg 15.01,71, mille sõitis just eestlaste poolfinaalis välja Venemaa teine meeskond. Kilp-Himma lõpetasid ajaga 15.03,06 ja kõikide aegade võrdluses andis see kokku 12. koha ehk kümnes koht ja finaalipääs jäid vaid 1,35 sekundi kaugusele.

Kuna sel hooajal jagatakse nii paarissprindi kui teatesõidu eest punkte ka individuaalsesse arvestusse ning tänase sõidu puhul jagati punkte esimesele viieteistkümnele tiimile, said nii Kilp kui Himma oma kontosse kirja neli punkti.

Finaali võitis Venemaa esimene tiim, kuhu kuulusid Alexander Bolšunov ning Gleb Retivõhh. 0,19 sekundiga kaotas neile prantslaste esimene võistkond, kelle eest käisid rajal Richard Jouve ning Lucas Chanavat. Kolmanda koha sai Itaalia esimene meeskond, kes olid võitjastest aeglasemad 0,58 sekundit. Tiimi eest sõitsid Francesco de Fabiani ja Federico Pellegrino.