Kristjan Ilves ei leidnud sel nädalavahetusel Ramsau hüppemäel vaba minekut.Foto: AP/Scanpix
Talisport
20. detsember 2020, 19:15

Kristjan Ilves Ramsaust: kahjuks oli niru nädalavahetus

Kahevõistleja Kristjan Ilves pidi Ramsau MK-etapil leppima 32. ja 29. kohaga. „Kahjuks oli niru nädalavahetus,“ tunnistas ta.

Võistluspäevad kulgesid sarnaselt. Ta hüppas end 98 meetri mäel kronoloogilises järjekorras vastavalt 12. ja 11. kohale, kuid suusatas neljanda kümne lõpu aegu ning vajus robinal läbi grupi. Eriti raskeks läks mõlemal päeval viimane ring.

„Täna olid jalad veel raskemad kui eile,“ sõnas ta telefonitsi pühapäeva õhtul. „Ei oskagi öelda, mis valesti oli suusarajal. Selge, et hüppemäel siin vahesid ei teki, see on rohkem mass-start. Kes jõuab suusatada, seda siin pärjatakse. Loomulikult, pool minutit oleksin pidanud kiiremini sõitma isegi kehvema tundega. Ega suurt midagi rääkida ei ole. Üritasin ja andsin kõik, mis oli, aga keha jäi lihtsalt seisma mingi hetk.“

Kristjan Ilves. Foto: Martin Ahven

Hüppemäel ei esinenud Ilves otseselt halvasti, aga polnud ka parimas hoos. „Natuke jäi kangutamiseks, ei olnud ise ka rahul,“ märkis ta. „Treeningutel ja kvalifikatsioonis olin kümne sees, võistlushüpped jäid natuke kehvemaks, aga üldiselt ei leidnud vaba minekut. Natuke oli hüppemäel panemist tunda terve nädalavahetus. Mõlemat pidi – hüppemäel vähem, suusarajal rohkem – nädalavahetus, mis ei pakkunud rõõmu. Natuke oli teada, et Ramsau ei ole kindlasti nii ilus kui Rukal, sest siin on suusameestel eelis, aga lootsin natuke rohkem konkurentsis olla.”

Mõlemad võistlused võitis tänu suurepärasele lõpuspurdile sakslane Vinzenz Geiger norralase Jarl-Magnus Riiberi ees. Laupäeval saavutas kolmanda koha austerlane Lukas Greiderer, täna sakslane Fabian Riessle.

Pühadeks tuleb Ilves küll koju, kuid läheb nädala lõpus taas Norrasse treenima. MK-sari jätkub 14.–17. jaanuaril Itaalias Val di Fiemmes.

Sarja juhib endiselt Riiber (360 punkti). Ramsaust vaid kaks punkti teeninud Ilves langes 12ndaks (105).