Foto: CD Projekt RED
Esport
21. detsember 2020, 11:02

VEEL ÜKS MURE: investorid kaaluvad „Cyberpunk 2077“ arendajate kohtusse kaebamist

Mitte keegi meist poleks vast osanud aimatagi, et jutud ning teemad, mis ümbritsevad poolakate rollimängu „Cyberpunk 2077“, kalduvad ühel hetkel sarnasesse sfääri, kus varasemalt eksisteerinud ka näiteks „Fallout 76“. Ometi on nüüd lood just nõnda.

Arvukad tehnilised probleemid, kliendid nõuavad enda raha tagasi ning Sony korjas teose PlayStationi poest müügilt. Need on vaid mõned näited muredest, mis Poola mängustuudiot CD Projekt REDi ning nende emafirmat CD Projektit vaevavad. Kõige tulemusena on kompanii aktsiad ka korraliku languse läbi elanud.

Nüüd lisandub probleemide muret tekitava listiga ka potentsiaalne kohtuasi, vahendab Eurogamer. Nimelt on aktiveerunud advokaadibürood. Varssavis baseeruv advokaat Mikołaj Orzechowski (kes on ühtlasi ka CDPRi investor) kaalub, kas algatada kohtuasi. Mees annab mõista, et stuudio võis esitada investoritele eksitavat infot, et tagada rahastus.

Ka New Yorki büroo Wolf Haldenstein Adler Freeman & Herz LLP on kuulutanud, et on valmis esindama kõiki aktsionäre, kes on pidanud samal eelnimetatud põhjusel kahju kannatama.

Hiljuti toimus CD Projektis koosolek juhatuse ning arendajate vahel, mille käigus kinnitati paljude arvamusi. Nimelt süüdistasid arendajad juhtkonda selles, et teose valmimiseks ette antud tähtajad ja sihtmärgid olid ebareaalsed.

Tänu sellele valmis mäng, millel on ohtralt potentsiaali, ent ka äärmiselt palju probleeme.