Londoni Arsenali staadion Emirates StadiumFoto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
21. detsember 2020, 12:05

Muinasjutt: jalgpallur lõi nädal pärast vähidiagnoosi värava ja valiti matši parimaks

Jalgpalliklubi Londoni Arsenali naistevõistkonna mängija Jennifer Beattie sai nädal tagasi rinnavähi diagnoosi, ent lõi mõned päevad hiljem liigamängus värava ning valiti matši parimaks.

„Just sellepärast ma armastan sporti ja jalgpalli - kommuunitunne on nii tugev. Kõik need inimesed, kes mulle sotsiaalmeedias õnnitlusi jagasid — see on nii uskumatu ja ma olen kõigile nii tänulik,“ sõnas šotlanna pärast mängu.

Beattie tegi uudise avalikuks, et teavitada teisi sookaaslasi sellest olulisest küsimusest. Rinnavähk on maailmas suur probleem, ent see on ravitav, kui saada õigel ajal jaole. Ta lisas, et meditsiinitöötajatest tuttavad on märkinud, et rinnavähi numbrid on sel aastal alla läinud, mis aga pole teps mitte positiivne, sest põhjus pole tervemetes naistes vaid muus.

„Ma tean, et inimesed võib-olla kardavad minna haiglasse ja kardavad lasta end kontrollida eriti praegusel koroonaajal. See hirmutab mind, kui mõtlen, et inimesed istuvad kodus ja võib-olla tunnevad sümptomeid, aga kardavad haiglasse minna,“ nentis Beattie.

Šotlanna kutsus aga üles hirmudest üle olema, sest rinnavähk võib tabada inimest mis tahes vanuses.

„Ole 29 või 79, see ei loe, sest rinnavähk võib tabada ootamatult. Sul võib olla täiesti tervislik elustiil, aga rindu peab kontrollima,“ märkis Beattie.