Teemu Sunnien tänavusel Rally Estonial.Foto: Aldo Luud
WRC
21. detsember 2020, 19:15

M-Spordi rallimeeskond sai järjekordse tagasilöögi (2)

M-Spordi rallimeeskond, kes tänavusel hooajal koroonapandeemia tõttu niigi raskustes oli, seisab silmitsi uute probleemidega. Nimelt astub Suurbritannia tulevase aasta alguses Euroopa liidust välja ning see mõjutab igal juhul tiimi majanduslikku käekäiku. Hetkel pole veel teada, kuivõrd ulatuslikult.

Malcolm Wilsoni jaoks on suurimaks probleemiks kaubandusleppe puudumine.

"Hetkel on õhus veel küsimusi. On arusaamatu, et me siiani ei tea täielikult, kuivõrd palju see meid mõjutama hakkab. Kuid paistab, et me ei saa jätkata nii, nagu seni oleme toiminud. Peame kõvasti vaeva nägema, et kõigega toime tulla. Ma ei suuda uskuda, et 2020. aastatel lähme ajas 20 aastat tagasi," lausus rallimeeskonna omanik podcast'is Talkative Broadcasting.

Kui Wilson oli eelmisel nädalal avaldanud lootust, et tiim saab hakata masinaid testima jaanuari alguses, siis tänaseks on mitmed riigid koroonaviiruse leviku tõttu peatanud Suurbritanniaga lennuliikluse. Samuti ei ole vähemalt kolmapäevani võimalik ka La Manche'i tunneli kaudu Prantsusmaale pääseda.

M-Sport pole tulevaseks hooajaks ka sõitjaid kinnitanud. Teada on, et Lappi tiimis ei jätka, ent Teemu Suninen on lähedal uue lepingu sõlmimisele.

Wilson tunnistas, et meeskonnal pole uue hooaja suhtes kuigi suuri ootusi. 

"Mõtleme juba 2022. aasta peale, mil tulevad uued [hübriidmootoritega] autod. Loodetavasti oleme siis valmis, et sarjas toime tulla. Lõppenud hooaeg oli meie jaoks väga raske. Pidime koondama palju inimesi, kes olid meie juures olnud pikka aega. See polnud kellelegi meeldiv. Meie peamiseks eesmärgiks on WRCs püsida ja tegeleda arendamisega, ehk siis olukord paraneb," lisas Wilson.

Uue hooaja avab Monte Carlo etapp, mis peaks plaanipäraselt toimuma 21. - 24. jaanuarini.