SEE ON VÕIT! Selver naudib piduõhtut!Foto: Maria Kilk
Võrkpall
22. detsember 2020, 21:00

EESTI KARIKAVÕITJA! Selver alistas tasavägises finaalis Tartu

Eesti võrkpalli karikavõitjaks krooniti Tallinna Selver, kes alistas 3 : 1 Tartu Bigbanki. Särava esituse tegi Oliver Orav, panustades võitjate kasuks 26 punktiga.

Enda hea esituse kohta sõnas Orav, et otseselt see teda ei üllatanud. „Mul oli Saaremaa-seeria (poolfinaalide - toim) ajal hea hoog sees ja ega täna mängima minnes ma oma soorituse peale ei mõelnud. See on finaal ja mängib see, kes on parem. Kui oleksin kehvalt alustanud, oleks Kristo Kollo sisse tulnud ja mu koha ära mänginud,“ selgitas Selveri üks liidritest.

Esimeses geimis said paremini minema tartlased ja mine tea, kas olid need koduse Tartu Ülikooli spordihoone tuttavad seinad, aga pikemad pallivahetused kippusid kalduma Taaralinna meeskonna kasuks. Selveri liidrid Renee Teppan ja Andrus Raadik ei olnud nii kindlad kui viimastes mängudes ja geimi keskel kõlas kaotusseisus olles Teppani suust ka kohtunikule suunatud karjatus: „Maas, kurat, ju!“ Pukis olev vilemees ei nõustunud diagonaalründajaga, et pall Tartu väljakupool maas käis ja kodutiim asus juhtima 13 : 11. Kokkuvõttes suutsid Alar Rikbergi hoolealused oma väikest edu hoida ja võtta 25 : 21 võidu.

Teist geimi hakkas omakorda vedama Selver, kes oli pidevalt punkti või paariga ees, kuid suurt edu sisse mängida ei suudetud. Kui esimeses vaatuses võis rohkem lihtvigu näha Tallinna meeskonna poolt, siis teises geimis patustasid nendega pigem tartlased. Avageimis Bigbanki vedanud Siim Põlluäär enam nii kindel polnud ja Tartu ei saanud kuidagi ka oma blokki pidama. Kuigi suurem osa geimist mängiti tasavägiselt, näitas lõpus kindlamalt esitust Selver ja kui Põlluääre löök jäi punamustade blokki kinni, teenis Tallinna tiim 25 : 21 võidu.

„Teises geimis jäime nende serviga hätta,“ tunnistas Põlluäär. „Nad panid servis juurde ja meie vastuvõtt langes ning neil oli selle võrra lihtsam rünnata. Samas meie ise jäime oma serviga pehmemaks,“ andis tartlaste üks liider mõista, et mängu võti võis peituda teise geimi servides.

Kolmandas geimis jätkati tasavägiselt ja heas hoos olid mõlema meeskonna senised liidrid Raadik ning Põlluäär, keda toetas tublisti Albert Hurt. Geimi lõppfaasis hakkasid tartlaste näod muutuma üha mõtlikumaks, sest Selver tegi sisse kolmepunktise edu ja kui Teppan sai püssi paukuma nii servijoone taga kui rünnakul, teenisid pealinna mehed 25 : 18 geimivõidu.

Neljandas geimis ei nähtud midagi uut: kord oli peal kodumeeskond, kord külalised. Tiitlit haistnud Selveri mehed hakkasid geimi keskel tähistama igat punkti nagu oleks tegemist karikavõiduga, kuid tartlasi see verest välja ei löönud ja kuni lõpuni mängiti punkt-punktis. Otsustavatel hetkedel näitas aga Raadik, mis puust mees ta on, ja tõi Selverile 25 : 23 võidu. Kokkuvõttes alistas Selver Tartu meeskonna 3 : 1, tasuks Aadu Luukase nimeline karikas.

Individuaalses plaanis hiilgava partii teinud Orav sõnas võistkonna esituse kohta kokkuvõttes nii: „Eks esimene geim oli väga hull kangutamine, kolm ülejäänud geimi veidi vähem kangutamine, aga oma ideaalset minekut me täna üles ei leidnudki.“