Monte Carlo ralli.Foto: EPA/Scanpix
WRC
24. detsember 2020, 17:08

FIA rallidirektor on optimistlik: oleme üsna kindlad, et Monte Carlo ralli toimub

FIA rallidirektor Yves Matton usub, et hoolimata piirangutest saab Monte Carlo ralli toimuma.

WRC-karussell peaks uuesti startima juba 21. jaanuaril Monte Carlos. Koroonaviiruse tõttu sõidetakse ralli rangetes piirangutes, kuid rahvusvahelise autoliidu rallidirektor Yves Matton on enesekindel, et ära rallit ei jäeta.

„Garantiisid pole, aga hetkel saame olla üsna kindlad, et Monte Carlo ralli toimub,“ vahendas mehe sõnu autosport.com. „Loomulikult on piirangud ja muudatused, aga kui suudame selle etapi ära teha, suudame järgmisel aastal üha rohkem etappe ära korraldada, kuigi loomulikult valmistab pettumust, et ära jääb Rootsi ralli.“

Eelmisel nädalal tutvustati meeskondadele 2021. aasta kalendrit, kuhu on esialgu kirja pandud 12 etappi. Kui mõni neist peaks ära jääma, on moodustatud kuuest rallist koosnev varunimekiri, kus on ka Monza ralli. Seda sõideti tänavu esimest korda ning see oli hooaja viimane etapp. „Nad tegid head tööd ja korraldasid erinevate katsetega ralli, mis oli väga põnev,“ kiitis Matton Monza ralli korraldajaid.

„Mõned inimesed kritiseerisid, et niimoodi rajal sõita ei ole rallisõidu DNA-s, aga see etapp oli korralik väljakutse. Kui meil tulevikus peaks tekkima vajadus korraldada rallisid teistsugustel viisidel, siis teame, et see on võimalik ära teha nii, et spordi DNA ei kao. Olen täielikult mitmekesisuse poolt. Minu arust oleks loogiline, kui MM-ralli sarjas oleks üks või kaks Monzaga sarnast etappi,“ lisas Matton.