Ott Tänak.Foto: Aldo Luud
WRC
24. detsember 2020, 17:47

Mainekas ralliportaal hindas Tänaku hooaega kolmanda kohaga

Ralliuudiseid vahendav portaal Dirtfish hindas lõppenud hooaega ning pani sõitjad pingeritta, Ott Tänak mahtus esikolmikusse.

Dirtfishi ajakirjanikud paigutasid eestlase kolmandale kohale. „Tõsi, esimesel etapil tegi ta tõsise avarii, aga pärast seda sõitis hästi ja võttis mängleva kergusega poodiumikohti igal rallil, mille ta lõpetas,“ kirjutati Dirtfishi lehel. „Oma tagahoovis Eestis näitas ta tohutut kiirust ja oli üliedukas enne seda, kui Türgi ning Sardiinia rallidel rööviti tehniliste viperuste tõttu temalt tiitlilootus.“

Meie mehe ette paigutasid kogenud ralliajakirjanikud esimesena maailmameistriks tulnud Sebastien Ogier’ ning seejärel napilt tiitlist ilma jäänud Elfyn Evansi. „Ausalt öeldes on Ogier’ osas raske vastu vaielda. Kui poleks olnud Türgis ilmnenud mootoriprobleemi, siis oleks vahe (liidri Evansiga- toim) võinud enne hooaja viimast etappi Monzas olla veelgi väiksem. Ja võime lõputult kuulata kõiki agasid, mis puudutavad seda kurvi, kus Elfyn laupäeval Bergamo mägedes rajalt välja sõitis, aga see ei loe. Ogier võitis ralli ja oli väga väärikas tšempion,“ selgitati seitsmekordse maailmameistri esikohale paigutamist.

Esikolmikule järgnesid Dani Sordo, Kalle Rovanperä,Thierry Neuville, Oliver Solberg, Craig Breen, Mads Östberg ning Takamoto Katsuta.

Hiljuti reastas lõppenud hooaja auto- ja motomehi ka mainekas väljaanne Autosport. Sealsed asjatundjad hindasid rallisõitjaid selliselt, et Ogier paigutus 50 parema hulgas üheksandale kohale, Neuville oli 23., Evans 29. ja Tänak alles 41. Sealjuures mullu oli eestlane samas edetabelis kolmandal kohal, nii et Tänak langes lausa 38 positsiooni.