David Moli ja tema maalid Alex Iwobist ja Moise Keanist.Foto: Instagram / boogiemoli
Jalgpall
25. detsember 2020, 11:45

Eestis karjääri lõpetanud vigastuse saanud vutimees käib nüüd läbi Liverpooli, PSG ja Manchester Unitedi tähtedega

2018. aasta juuli lõpus saabus Eesti jalgpalli meistriliigas mänginud Pärnu Vapruse ridadesse ründaja, kes jagas FC Liverpooli noortemeeskonda kuulumise päevadel tuba Raheem Sterlinguga ning kelle kaukas 7 mängu ja 2 väravat Inglismaa U16 koondiseses. Selleks ründajaks oli tol hetkel 23aastane David Moli, kes lootist Eestis oma kiduma jäänud karjäärile uue hoo sisse saada.

Paraku lõppes 1.86 pika edurivimehe Eesti seiklus kiirelt ja õnnetult. Inglismaa klubide kõrval ka Maldiivide, Prantsusmaa ja Poola satsides mänginud Moli tegi Vapruse eest debüüdi 2018. aasta 3. augustil 1 : 1 viigimängus Viljandi Tulevikuga ja sai platsil olla 73 minutit. Ent siis rebestas ta põlve ristatissidemeid ning mängud Eestis olidki mängitud. Varemgi vigastustega kimpus olnud jalgpallur sõitis Manchesteri taastusravile ja kuigi vahepeal kaalus vutiväljakutele naasmist, otsustas ta: aitab küll!

Ometi ei jäänud Kongo Demokraatlikus Vabariigis sündinud Moli nukrutsema, vaid leidis endale väljundi hoopis maalikunstis. Ta vahetas jalgpallisaapad pintsli ning vutiväljakud lõuendi vastu ning temast on saanud edukas kunstnik, kelle teoste eest makstakse tuhandeid eurosid.

Moli põhilisteks klientideks on jalgpallurid, nende seas ka tõelised superstaarid. Talt on maale tellinud juba mainitud Raheem Sterling, aga ka Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Fikayo Tomori (Chelsea), Moise Kean (PSG), Alex Iwobi (Everton) ning Manchester Unitedi mängijad Marcus Rashford, Luke Shaw, Jesse Lingard ja Fred.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BOOGIE (@boogiemoli)

"Mul on vedanud," ütles endisest vutimehest kunstnik väljaandele AS. "Tunnen kunsti tehes samasugust ekstaasi nagu siis, kui ma lõin väravaid. Ma ei arvanud kunagi, et võiks olla midagi paremat kui tunne, mida koged jalgpalli mängides. Kuid ma ei igatse enam jalgpalli. Kui ma igatseks, siis ajaks ma end uuesti vormi ja prooviks veel mängida, sest ma olen vaid 25aastane. 

Ma ei oska arvata, mis võinuks saada, kui mul poleks olnud kõiki neid vigastusi... Kuid mul pole põhjust kurta. Jalgpalluri karjäär on lühike, kuid kunst on midagi sellist,  mida saan teha ka siis, kui olen 90aastane."

Moli lisas, et müüs oma esimese teose 2017. aastal, kui mängis veel ka jalgpalli. Ostjaks oli tema hea sõber ja endine Wolverhamptoni ründaja Mouha Dicko, kes maksis talle maali eest 300 Inglise naela (330 eurot).

"See tundus mulle siis üüratu summana," tunnistas Moli ja lisas, et nüüdseks on tema kõige kallima teose eest välja käidud 6000  naela (6700 eurot).

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by BOOGIE (@boogiemoli)