Roger Federer.Foto: Reuters/Scanpix
Tennis
28. detsember 2020, 09:23

Roger Federeril on fännidele halb ja hea uudis

20 suure slämmi turniiri võitnud Roger Federer ei mängi veebruarisse lükatud Austraalia lahtistel tennisemeistrivõistlustel, teatas šveitslase pikaaegne agent Tony Godsick. Samas on legendaarse sportlase tervis üsna hea ja ta vaatab hooaja teise poole suunas päris lootusrikkalt.

"Roger otsustas 2021. aasta Austraalia lahtistest loobuda. Paari viimase kuu jooksul on ta saanud korralikult treenida ja põlved on operatsioonidest hästi taastunud, kuid pärast meeskonnaga konsulteerimist otsustas ta, et pikas perspektiivis on tema jaoks parim variant naasta areenile pärast Austraalia lahtiseid meistrivõistlusi,“ teatas Godsick.

Meeskond vaatab sel nädalal veebruari lõpu turniire ja alustab siis hooaja kalendri kavandamist.

Viimati jättis Federer Australian Openi vahele 1998. aastal, kuid toona oli ta veel juunior ja osales juunioride turniiril, kus jõudis poolfinaali. 1999. aastal mängis šveitslane kvalifikatsioonis ja alates 2000. aastast pidevalt põhitabelis.

Varem ütles Federer, et 2021. aastal on temale kõige tähtsamad võistlused Tokyo olümpiamängud, Wimbledon ja US Open.

2020. aastal osales šveitslane ainult Australian Openil ja pääses seal poolfinaali. Pärast seda tehti talle kaks parema põlve operatsiooni.