Foto: CD Projekt RED
Esport
28. detsember 2020, 12:45

TULI ÄRA: „Cyberpunk 2077“ arendajad kaevati kohtusse

Aasta 2020 pidi olema Poola mängustuudio CD Projekt REDi aasta. Nende kauaoodatud rollimäng „Cyberpunk 2077“ nägi lõpuks ometi ilmavalgust! Kahjuks ümbritsesid teoreetiliselt head mängu arvukad skandaalid. 

Tehniliselt katkine mäng tõi endaga kaasa mitmeid probleeme. Teos eemaldati PlayStationi poest, inimesed küsisid enda raha tagasi ning arendajad näitasid näpuga emafirma juhatuse absurdsete nõuete suunas. Tagatipuks ähvardas neid kohtuasi.

Just viimase osas astuti hiljuti esimene samm. New Yorgi advokaadibüroo Rosen Law Firm esitas CD Projekti suhtes hagi. Pettunud investoreid esindav büroo sõnas, et vigased konsooliversioonid põhjustasid CD Projekti aktsiate väärtuse languse, mis omakorda tõi kahju investoritele.

Hagi väidab, et Poola firma vaikis probleemid maha. Selle illustreerimiseks tuuakse näiteks sõnavõtt aasta algusest, kus öeldi, et „Cyberpunk 2077“ on valmis ning mängitav. CD Projekt on öelnud, et kavatseb end jõuliselt kaitsta, vahendab Bloomberg.

Iroonilisel kombel on „Cyberpunk 2077“ kõige kiuste äärmiselt edukas olnud. Hiljuti teatati, et teost on müüdud üle 13 miljoni eksemplari ning tollest numbrist on maha arvatud koopiad, mille eest raha tagasi makstud.