Emmanuel WembiFoto: Tartu Ülikool
Korvpall
29. detsember 2020, 14:08

Tartu palkas hooaega Kalevis alustanud ameeriklase

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa korvpallimeeskond teatas, et täiendab korvialust 23aastase ameeriklase Emmanuel Wembiga, kes alustas hooaega Tallinna Kalev/TLÜs.

205 cm pikkune keskmängija lahkus Kalevist pärast hiljutist karikavõistluste finaalturniiri. Ta pidas Kalev/TLÜ särgis Eesti-Läti liigas 14 mängu ning kogus neis keskmiselt 9,2 punkti, 6,7 lauapalli ja 1,5 viskeblokeeringut. 

Tartu meeskonna peatreeneri Toomas Kandimaa sõnul võeti Wembi punti pikemat perspektiivi silmas pidades. "Vanuse poolest sobib ta meie võistkonda ja ta on ise ka huvitatud sellest, et koos meeskonnaga areneda," sõnas Kandimaa pressiteates.

"Eestis on oma pikkadest puudus, aga selleks, et meie tagumised õpiksid ka pikkadele õigesti söötma, peab neid meeskonnas olema. Tegime Wembi osas korraliku taustauuringu ja saime ka Horvaatiast tema kohta hea tagasiside. Tallinna Kalev/TLÜ meeskonnas oodati ilmselt temalt rohkem nii-öelda valmis mängija panust ja see tegi tema jaoks asja keeruliseks. Samas Horvaatias oli tal hea taustsüsteem ja ta osutus seal üllatavalt kasulikuks. See näitab, et talle on vaja sobivat keskkonda ja usun, et nii talle endale kui kogu meie võistkonnale on Tartusse tulekust pikemas plaanis palju kasu."

Meeskonna mänedžer Robert Peterson: "Treenerid nägid Wembis potentsiaali ja meil on kõik võimalused tema arengule kaasa aidata. Sellepärast on plaan teda ka Tartus mängimas hoida pikemalt kui ainult see hooaeg. Tänavu on mängijate liikumisi olnud päris palju, aga tahame vastavalt võimalustele leida kõik vajalikud lülid, et meeskond toimiks tervikuna ja kasvamisega kaasneks ka võidulootust nii poolehoidjatele kui meeskonnale." 

Emmanuel Wembi on juba Tartus kohal ja teinud meeskonnaga mõned trennid kaasa. Oma esimese mängu uues särgis teeb ta 6. jaanuaril kui tartlased sõidavad külla Wembi eelmisele klubile Tallinna Kalev/TLÜle.