Kerr Kriisa.Foto: Tiit Tamme
Korvpall
30. detsember 2020, 21:03

Kerr Kriisa ülikool määras iseenda korvpallimeeskonnale võistluskeelu

Arizona ülikooli korvpallimeeskond, kus mängib Kerr Kriisa, määras eile iseendale ühe aasta pikkuse võistluskeelu, mis jätab nad kõrvale käimasoleva hooaja üliõpilasliiga NCAA play-off'i turniirist.

Kooli otsuse niiviisi toimida tingis tõik, et nad on 2017. aastast olnud föderaaluurimise all seoses korruptsiooniga korvpallis ning mängijate värbamises. ESPN ning The Athletics kirjutasid oktoobris, et Arizona on üheksal korral rikkunud reegleid, nende hulgas oli viis esimese astme rikkumist. 

Ülikoolile oli NCAA esitanud süüdistuse oktoobris.

Endine Arizona korvpallimeeskonna abitreener Emmanuel Richardson tunnistas end süüdi altkäemaksu võtmises. ESPNi andmetel suunas ta 20 000 dollari eest ülikooli mängijaid spordiagendi Christian Dawkinsi ja tema kolleegide juurde. Dawkinsi kohtuistungi ajal esitati lindist kõne, kus Richardson ütles Dawkinsile, et [meeskonna peatreener Sean] Miller maksis endisele ülikooli mängijale DeAndre Aytonile [2018. aasta NBA draft'i 1. valik]  iga kuu 10 000 dollarit. Miller ise on eitanud, et ta oma mängijatele Arizona esindamise eest raha maksnud on.

"Otsus määrata endale võistluskeeld oli äärmiselt raske, tunnistame, et see mõjutab olulisel määral meie praegusi üliõpilassportlasi. Teeme jätkuvalt täielikult koostööd NCAAga ning toetames endiselt oma noori korvpallureid," lausus ülikooli spordidirektor Dave Heeke.

Arizona on käimasoleval hooajal võitnud kaheksast mängust seitse, esmaspäeval alistati 14 silmaga Colorado. Võistluskeeld kehtib ka Pac-12 (lääneranniku osariikide) konverentsi meistrivõistlustel. Seega saab meeskonna hooaeg läbi 6. märtsil, mil kohtutakse Arizona osariigi ülikooli tiimiga.

"Mõistan ja toetan täielikult ülikooli otsust määrata iseenda korvpallimeeskonnale võistluskeeld," lausus Miller. 

19aastane Kerr Kriisa liitus Arizonaga tänavu suvel. Korvpallimeeskonda pole ta veel esindada saanud, sest tal polnud mänguluba. Vahetult enne jõule andis NCAA talle lõpuks loa, kuid see hakkab kehtima alles 6. veebruarist.