Edinson Cavani.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
1. jaanuar 2021, 13:51

Manchester Unitedi ründaja postitust tõlgendati rassistlikuna ning talle määrati mängukeeld ja kopsakas rahatrahv (3)

Manchester Unitedi ründajale Edinson Cavanile määrati kolme mängu pikkune võistluskeeld ning ligi 112 000 euro suurune rahatrahv. Nimelt kasutas ta sotsiaalmeedia postituses hispaaniakeelset sõna, mida Inglismaa jalgpalliliit tõlgendas rassistlikuna.

29. novembril lõi 33aastane uruguailane Southamptoni vastu võiduvärava. Pärast seda vastas ta Instagrami story vahendusel mitmetele õnnitlustele, saates ühele sõbrale sõnumi, mis kõlas järgmiselt: "Gracias negrito."

Cavani kustutas postituse peatselt pärast selle avaldamist ning vabandas, selgitades, et sõna "negrito" pole hispaania keeles rassistlik ning see on tema sõbra hüüdnimi.

"Tahtsin sõnumiga oma sõpra tervitada, tänada teda mängujärgsete õnnitluste eest. Olen täielikult rassismi vastu ning kustutasin selle koheselt, kui mulle öeldi, et seda võidakse teistmoodi tõlgendada. Sooviksin selle pärast vabandada," kirjutas Cavani sotsiaalmeedias vahetult pärast juhtunut.

Hiljuti kinnitas ta veel, et aktsepteerib talle määratud karistust.

Uruguai koondislane jääb kõrvale kõrgliigamängust Aston Villa vastu, liigakarikamängust Manchester City vastu ning karikamängust Watfordi vastu.