Harry Kane.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
1. jaanuar 2021, 15:30

Manchester City kavatseb klubi aegade parima väravalööja asendada Tottenhami kapteniga

Täna algas jalgpallimaailmas talvine üleminekuaken ning mitmed klubid loodavad oma ridu uute mängijatega täiendada. Manchester City'l, nagu tihti kombeks, on tõsised ambitsioonid. Tõsi, sel korral on nende mõtted järgmisel suvel.

Nimelt soovib meeskonna peatreener Pep Guardiola tuua tiimi Tottenhami ja Inglismaa koondise kapteni Harry Kane'i. Ründajas nähakse asendajat Sergio Agüerole, kes saab suvel 33aastaseks.

Tottenhamile on City valmis pakkuma 100 miljonit eurot ning 27aastane Kane loodetakse enda juurde meelitada võimalusega võidelda tiitlite nimel. Ründaja on praeguse meeskonnaga jõudnud küll Meistrite liiga finaali ning sageli on pakutud liigas tõsist konkurentsi, ent ühegi karikani pole veel jõutud.

Kane on kahel korral olnud Inglismaa meistriliiga parim väravakütt. Sel hooajal täidab  ta Jose Mourinho käe all küll pisut teistsugust rolli, ent on sellegipoolest suutnud olla resultatiivne: tema nimel on 15 mänguga üheksa tabamust ning tervelt kümme tulemuslikku söötu. 

Agüero on City's veetmas oma kümnendat hooaega ning löönud aastate jooksul 378 mänguga rekordilised 256 väravat, ent teda on seganud mitmed vigastused ning käimasoleval hooajal on ta väljakul käinud ainult kaheksas kohtumises. Just seetõttu leiab Guardiola, et on õige aeg ründaja välja vahetada.