Aleksander Bolšunov.Foto: AP/Scanpix
Talisport
2. jaanuar 2021, 16:29

VIDEO | Külakuhja kukkunud venelased mängisid Tour de Skil kolmikvõidu maha

Murdmaasuusatajate Tour de Ski jätkus Šveitsis Val Müstairis ühisstardist klassikasõitudega. Meeste 15 km distantsil võttis võidu Tour de Ski mullune üldvõitja venelane Aleksander Bolšunov, naiste 10 km võistlusel oli parim ka eilse sprindi võitnud rootslanna Linn Svahn.

Meeste võistlusel näitas eilse sprindi teine mees Bošunov ülejäänutele suusakandu juba mitu kilomeetrit enne finišit. Teise koha võttis Šveitsi vanameister Dario Cologna (+23,5) ja kolmanda Bolšunovi kaasmaalane Ivan Jakimuškin (+25,3).

Seejuures sai poodiumikohtade jagamine dramaatilise lahenduse, kui lõpusirge eel korraldasid teise koha nimel heidelnud Jakimuškin, Jevgeni Belov ja Aleksei Tšervotkin korraliku venelaste ühiskukkumise. Kui neist esimene pääses rajalt väljasõiduga (kuid venelaste selja tagant mööda tuisanud Colognat enam püüda ei suutnud), siis Belov ja Tšervotkin käisid külili ja nende mäng oligi mängitud. Belov sai lõpuks 8. koha, seitsmendana üle finišijoone saabunud Tšervotkinile kui kukkumise põhjustajala määrati aga kolme minuti pikkune trahv, mis langetas ta 61. kohale.

Ainsa eestlasena Tour de Skil osalev Marko Kilp lõpetas 64. kohaga (+3.51,4).

Tänane etapivõitja Bolšunov tõusis ka üldliidriks. Teine on tema kaasmaalane Artjom Maltsev (+1.00) ja kolmas rootslane Oskar Svensson (+1.10). Kilp on 63. kohal (+4.54).

Naiste 10 km võistluse saatus otsustati lõpuspurdis. Teravaimat jalga näitas rootslanna Linn Svahn, kes edestas venelannat Julia Stupaki 0,7 ja ameeriklannat Jessica Digginsit 0,8 sekundiga.

Linn Svahn näitas lõpuspurdis teravaimat jalga. Foto: AP/Scanpix

Kahe etapi kokkuvõttes edestab Svahn Digginsit 13 ja kolmandal kohal olevat kaasmaalannat Frida Karlssonit 18 sekundiga.

Pühapäeval on Val Müstairis kavas vabatehnikas sõidetavad jälitussõidud. Naised sõidavad taas 10 ja mehed 15 kilomeetrit.