Paavst Franciscus ja Diego Maradona kuus aastat tagasi tehtud fotol.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
2. jaanuar 2021, 17:52

Paavst meenutas Diego Maradonat: ta oli habras poeet

Rooma-katoliku kiriku pea paavst Franciscus meenutas Itaalia ajalehehele Gazzetta dello Sport antud intervjuus hea sõnaga oma novembri lõpus surnud kaasmaalast, jalgpallilegend Diego Maradonat.

"Ta oli väljakul poeet, suur tšempion, kes rõõmustas miljoneid inimesi, nii Argentinas kui ka Napolis. Kuid samal ajal oli ta ka väga habras inimene," rääkis paavst, kellega Maradona oma eluaajal kohtus mitmel korral.

"Mul on isiklik mälestus 1986. aasta maailmameistrivõistlustelt, mille Argentina võitis tänu Maradonale," jätkas paavst. "Olin sel ajal Frankfurdis, see oli minu jaoks keeruline aeg, õppisin keelt ja kogusin materjali oma väitekirja jaoks.

Mul polnud võimalik MMi finaali vaadata ja sain Argentina võidust teada alles järgmisel päeval, kui üks Jaapani poiss kirjutas saksa keele tunnis tahvlile "Viva l'Argentina".

Mäletan, et minu jaoks oli see üksildane võit, sest mul polnud mitte kellegagi seda rõõmu jagada. Sa tunned end üksildasena, kuid rõõmu teeb ilusaks just see, kui saad seda jagada."

Paavst, kes noorena tagus ka ise Buenos Airese tänavatel kaltsudest kokku keeratud palliga vutti, ütles, et kui ta Maradona surmast kuulis, palvetas ta tema hinge eest ning saatis lahkunud legendi perele roosikrantsi koos mõne isikliku trööstiva sõnaga.