Mauricio Pochettino on PSG uus peatreener.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
2. jaanuar 2021, 18:26

ASI AMETLIK: PSG nimetas uueks peatreeneriks endise Tottenhami lootsi

Reedel ametlikult oma senise peatreeneri Thomas Tucheli vallandamisest teatanud Prantsusmaa rikkurklubi Pariisi Saint-Germain andis täna teada, et meeskonna uueks juhendajaks saab argentiinlane Mauricio Pochettino.

48aastane Pochettino sai 2019. aasta novembris kinga Tottenhamist ning seejäral pole ta treeneritööd teinud. Nüüd käärib ta käised üles ja peab PSG-ga esimese harjutuskorra juba homme, kui meeskond koguneb esimesele treeningule pärast jõulupuhkust.

Pochettino jaoks pole PSG tundmatu klubi, sest aastatel 2001-2003 esindas ta Pariisi meeskonda ka mängijana. Mehe aastapalgaks saab väidetavalt 7 miljonit eurot.

PSG hooaeg pole sujunud klubi omanikest Lähis-Ida naftašeikide jaoks soovitud moel ning see saigi Tuchelile saatuslikuks. Prantsusmaa kõrgliigas ollakse "alles" kolmandal kohal, kuigi liidrikohta hoidvast Lyonist jäädakse maha vaid ühe punktiga. Meistrite liigas viis Tuchel PSG kenasti alagrupiturniirilt edasi, kaheksandikfinaalis kohtutakse FC Barcelonaga.

Mauricio Pochettino alustas oma treenerikarjääri Hispaanias Espanyolis, kust ta liikus Inglismaale, esmalt Southamptoni ja seejärel 2014. aasta mais Tottenhami etteotsa. Suured võidud jäid tal siiski saavutamata, parimal juhul viis ta Tottenhami oma esimesel hooajal liigakarika finaali. 2016-2017 aastal lõpetas Tottenham Premier League'i teise kohaga ning 2019. aastal jõuti Meistrite liiga finaali, kus tuli aga tunnistada Liverpooli paremust.