Ott Tänak Rally Estonial.Foto: Aldo Luud
WRC
2. jaanuar 2021, 19:37

Andrea Adamo kiitis Neuville'i ja Tänaku koostööd: nad töötavad selgelt ühise asja nimel

Kuigi autoralli individuaalne maailmameistitiitel jäi Hyundail mullusel hooajal võitmata, triumfeeriti teist aastat järjest meeskondlikus arvestuses. Hyundai tiimipealik Andrea Adamo kergitas DirtFishi portaalile antud usutluses kõigi Hyundai roolis istunud meeste ees kaabut, kuid iseäranis said talt mõistagi kiita Ott Tänak ja Thierry Neuville.

"Thierry tegi 2019. ja 2020. aastal hämmastavat tööd. 2019. aastal oli ta alati kohal ja utsitas kõiki tagant. 2020. aastat alustas ta võiduga Monte Carlos. Eks tal oli ka mõningaid probleeme, Eestis toimunud etapil tegi ta vea, kui tahame seda veaks nimetada. Monzas tegi ta tõepoolest vea. Kuid ka mina tegin oma töös väga palju vigu, ent kuna mina pole alati kaamerate ees, siis neid ei pruugita märgata. Thierry on jätkuvalt meiega, kõik toetavad teda ja see mulle tõepoolest meeldib," alustas Adamo esmalt Neuville'i kiitmisega.

"Mida ma Oti kohta öelda saan? Ta on tõepoolest tark, väga selgesõnaline ning tema koostöö Thierry'ga sujub väga hästi," jätkas Adamo.

"Ma arvan, et tänu neile muutusid meie auto esitused märksa paremaks, sest nad töötavad selgelt ühise asja nimel, jagavad arvamusi, jagavad teavet ning tänu sellele oleme teinud hüppe ülespoole.

Tuleb olla iseenda vastu aus. 2019. aastal võitsime me meeskondliku tiitli tänu vastupidavusele, mitte aga kiirusele. Möödunud hooajal olime aga palju kiiremad ning igal rallil võitlesime liidrikoha nimel. Meie edu ei tulnud tänu sellele, et olime taga, aga napsasime võidud endale tänu sellelele, et keegi eespool katkestas või oli tal tehniline probleem."

Lisaks Neuville'ile ja Tänakule tegid Hyundai kolmanda auto roolis eelmise hooaja kaasa ka Dani Sordo, Craig Breen ja Sebastien Loeb ning tänu meeste kamba peale kogutud punktidele võetigi meeskondlik üldvõit. Tõsi, individuaalseks maailmameistriks kroonitud Toyota mees Sebastien Ogier nentis hiljuti, et talle tundub see veider, kuna individuaalselt oli parim Hyundai sõitja Tänak tema ja Elfyn Evansi järel alles kolmas.