Foto: CD Projekt RED
Esport
4. jaanuar 2021, 10:15

JÄTKUVAD PROBLEEMID „CYBERPUNKIGA“: mis toimub CD Projekt REDi tagatoas tegelikult?

„Cyberpunk 2077“ oli 2020. aasta kõige oodatum mäng. Kahjuks oli tegemist ka mulluse suurima pettumusega. Juba varasemalt on kinnitatud, et teose arendusele viskasid kaikaid kodaratesse CD Projekti juhtfiguurid. Ent kui suured olid probleemid kulisside taga tegelikult?

Hiljuti avastati paari nädala tagune postitus, mille sisu näikse pärinevat CD Projekt REDi nördinud arendajalt. Ilmselgelt tasub allolevasse suhtuda teatud umbusaldusega, kuna ametlik kinnitus väidetele puudub, lisaks meeldib paljudele internetikasutajatele asju välja mõelda. Kui see aga peaks siiski tõsi olema, maalitakse „Cyberpunk 2077“ arendusfaasist üpriski masendav pilt.

Arendaja kinnitab taaskord, et suurimaks probleemiks oli probleemide kinnimätsimine, et investoritele meele järgi olla. Praegu sõrmega viibutamist siiski ei toimu ning projektijuhid on tule enda peale võtnud.

Paljud mängijad arvasid, et mängust on võimalikult palju välja jäetud, et see õigeks ajaks poelettidele paisata. Seda väidab ka kõnealune postitus. Arendaja sõnul visatakse tänini nalja situatsiooni üle, mis nägi ette ühe missiooni korduvat ümberkirjutamist, kuna see ei tundunud ühe juhatuse liikme jaoks „õige.“ Iroonilisel kombel missioon lõppmängu ei jõudnudki. Väidetavalt saabub see mängu kunagi hiljem lisapakina.

„Käärid said“ ka paljud muud elemendid. Nende hulka kuulusid: suur maa-alune sektsioon (mis juhtide arvates kole oli), üle 50 000 rea dialoogi, võimalus paljudesse korteritesse siseneda. Kaks suurt loojuppi eemaldati salvestusi rikkuva vea tõttu. Ka olla varasemalt linnas rohkem taksofirmasid kui vaid üks (olgu öeldud, et postitus mainib automarki Villefort, mitte taksofirmat Delamain).

Tagatipuks sõnab arendaja, et tal pole midagi Keanu Reevesi vastu, kuid stuudio esialgne ettekujutus tema tegelaskujust oli kuuldavasti kordades ägedam. 

Tulevikuplaanide hulka kuulub nomansskylik uuenduskuur (2016. aastal ilmunud massiivne kosmoseseiklus valmistas ilmudes tohutu pettumuse, ent on nüüdseks suurte uuendustega aina paremaks mänguks muutunud).

Juhatuse poolt välja hõigatud uuendused aga kuuldavasti lubatud kuupäevadeks valmis ei saa. Enne jõulupuhkusele minemist lubas CD Projekt RED, et esimesed suured muudatused toimuvad jaanuaris ning veebruaris. Anonüümse arendaja sõnul enne märtsikuud midagi valmis ei jõuta.

CD Projekti REDi arendajate meeskonna vaim on kuuldavasti kõigi aegade madalseisus. Lisaks hingab stuudiole kuklasse vihane Sony, kuna kasutajate hulk, kes oma raha tagasi nõuavad, on erakordselt suur.

Samuti väidab allikas, et lähitulevikus jätavad stuudioga hüvasti nii mitmedki töötajad. Nii võib lähitulevikus juhtuda, et loeme teisigi sarnase sisuga postitusi, mis „Cyberpunk 2077“ problemaatilist tausta avavad.