Kelly Sildaru sai aasta sportlase kategoorias teise koha, kuid triumfeeris juba viiendat korda noorsportlaste seas.Foto: Erlend Štaub
Spordivaria
4. jaanuar 2021, 00:01

TÄPSED TULEMUSED: kui suur oli Tänak-Järveoja edu Sildaru ees? (4)

Pühapäeva õhtul selgusid eelmise aasta Eesti parimad sportlased ja treenerid. Rahva, alaliitude ja ajakirjanike hääletuse tulemusel pälvisid aasta sportlase auhinna autoralli MM-sarjas kolmanda koha saavutanud Ott Tänak ja Martin Järveoja.

Et 2020. aasta oli koroonaviirusest räsitud, pärjatati tavapärase kolme kategooria – aasta naissportlase, meessportlase ja võistkonna – asemel sportlasi ühes ehk aasta sportlase kategoorias, kelleks võis olla nii individuaalsportlane kui ka tiim. 

Tänak ja Järveoja edestasid teiseks jäänud vigursuusatajat Kelly Sildarut ja kolmanda koha saanud tennisisti Anett Kontaveiti.

Rallipaar teenis rahvahääletusel 6020 häält, 2656 inimest panid nad esikohale. Sildaru oli teine: 5549 häält, 1608 esikohta. Kolmandaks jäi ses arvestuses Kontaveit: 4930 häält, 1573 esikohta.

Aasta sportlase valimine, rahvahääletus. Kliki pildil!

Ka ajakirjanikud valisid Tänak-Järveoja duo esikohale, kuid alaliitude poolt läksid maksimumpunktid Sildarule. Ajakirjanike tabelis järgnesid rallipaarile Kontaveit, Sildaru, Eva-Lotta Kiibus ja paarisaeruline neljapaat. Alaliidud asetasid Sildaru järele Tänak-Järveoja, Kontaveidi, Erik Aaslav-Kaasiku ja Katrina Lehise.

Aasta sportlase valimine. Kliki pildil!

Parimaks treeneriks hääletati esimest korda Kiibuse juhendaja Anna Levandi, kellele järgnesid võrkpallitreener Avo Keel ja laskesuusatreener Indrek Tobreluts.

Aasta treeneri valimine. Kliki pildil!

Rahva lemmik oli Tobreluts, kellele järgnesid Levandi ja Egon Üpraus. Küll aga võidutses Levandi alaliitude ja ajakirjanike arvestuses. Meediaesindajate pingereas järgnesid talle Avo Keel ja Nigel Sears, alaliitude arvates oli teist kohta väärt Keel ning kolmandaks platseerusid Anne ja Taivo Mägi.

Aasta treeneri valimised, rahvahääletus. Kliki pildil!

X-mängude mullune kahekordne võitja ja 2019. aasta parimaks naissportlaseks valitud Kelly Sildaru ei jäänud siiski auhinnata: ta pälvis iluuisutaja Eva-Lotta Kiibuse ja mitmevõistleja Johannes Ermi ees aasta parima noorsportlase tiitli.

Siin ei saanud rahvas häält sekka öelda. Alaliitude ja ajakirjanike arvamused ühtisid: esimene Sildaru, teine Kiibus ja kolmas Erm.

Aasta noorsportlase valimine. Kliki pildil!