Venemaa antidopingu agentuur.Foto: Reuters/Scanpix
Doping
4. jaanuar 2021, 08:52

PATUSED? Mitukümmend Venemaa laskesuusatajat loobusid etteastest, kui võistluspaika saabusid dopingukütid (4)

Venemaa antidopingu agentuur (RUSADA) uurib, miks loobusid paljud laskesuusatajad ühtäkki võistlusest "Iževski vintpüss".

Pärast meeste ja naiste sprindisõite saabusid võistlusele dopingukütid. Siis loobusid etteastest 12 naisjuuniorit (neist kuus esindasid Hantõ-Mansiiskit) ning meesjuunioride võistlusest otsustasid kõrvale jääda koguni 21 sportlast (viis Tjumenist).

"RUSADA tegi tõepoolest "Iževski vintpüssil" katsetusi. Sportlaste massiline võistlustest loobumise fakt fikseeriti ja viidi uurimisosakonda. Kõik vajalikud protseduurid on juba käimas. Niisugune eesmärgistatud kontroll on osa protseduuridest, kuid me ei saa kõiki üksikasju avalikustada kahel põhjusel; esiteks reeglite tõttu ja teiseks seepärast, et mitte uurimist segada,“ ütles RUSADA kommunikatsioonidirektor Maria Markova meediale.

Olgu siinkohal märgitud, et 30. detsembril määrati 20aastasele Venemaa laskesuusatajale Viktoria Konovalovale nelja-aastane võistluskeeld. Krasnojarskit esindanud sportlase dopinguproovist leiti oksandrolooni jälgi.