Halvor Egner GranerudFoto: Reuters/Scanpix
Talisport
4. jaanuar 2021, 20:40

Norra suusahüppaja on pärast konkurendi arvustamist saanud Poola fännidelt tuhandeid vihasõnumeid

Norra suusahüppaja Halvor Egner Granerud on pärast seda, kui ta oli jaganud kommentaare poolakast rivaali Kamil Stochi aadressil, saanud mitmeid vihasõnumeid. Sportlane ise leiab, et olukorras on süüdi Poola ajakirjanikud, kes pole tema öeldut korrektselt tõlkinud, samas on ta pidanud ka vabandama.

24aastane Granerud oli pärast nelja hüppemäe turnee kolmandat, Innsbruckis toimunud etappi öelnud intervjuus Norra telekanalile TV2, et kuigi Stoch ei hüpanud tohutult hästi, saavutas ta korralikud tulemused. 

Peagi jõudis see ka Poola meediasse, kus ta tembeldati koheselt halvaks kaotajaks. Granerud ise püüdis selgeks teha, et ta ei püüdnud oma konkurenti kritiseerida ning oli lihtsalt pettunud oma tulemuses. 

"Väljendasin oma kommentaarides rahulolematust enda tulemusega ning ka eelmiste võistlustega sellel mäel. Mul on seal olnud alati väga palju ebaõnne, olin pärast väga pettunud. Oli raske päev ning ma poleks pidanud intervjuud vihaselt andma," vahendas Granerudi sõnu Norra ajaleht Dagbladet.

Ta kinnitas, et suhtub Stochi suure austusega.

"Ma ei tahtnud mingil juhul öelda, et Kamil pole hea suusahüppaja. Ta on mulle eeskujuks. Olen proovinud hüpata nagu tema. Vaatan tema hüppamisi väga palju YouTube'ist. Mul on meeles need hüpped, mida igal nädalal näen. Vabandan, ma ei mõelnud seda nii. Arvan, et Kamil on üks aegade parimaid hüppajaid," lisas Granerud.

Siiski pälvis ta väljaütlemisega väga palju Poola fännide tähelepanu ning seda mitte positiivses võtmes.

"Olukord on väga kole. Olen suutnud suuremast osast eemale hoida. Arvan, et sain koos tüdruksõbraga tuhandeid vihasõnumeid," lausus suusahüppaja Norra rahvusringhäälingule NRK.

Granerud esitas vabanduse ka Rahvusvahelise suusaliidu (FIS) kaudu. 

"Tere, Kamil, ja kõik teised, kes te seda [videot] näete. Tahan vabandada oma kommentaaride pärast. Ma ei mõelnud sinu hüpete kohta midagi halba. Olin oma tulemuses pettunud ning elasin seda välja," selgitas Granerud.

Nii Granerud kui ka Norra koondise peatreener Alexander Stöckl leiavad siiski, et totra olukorra tekitasid Poola ajakirjanikud, kes eksisid öeldu tõlkimisel.

"Arvan, et selle põhjustas keegi, kes mu kommentaari poola keelde tõlkis. Nad tegid asjad hullemaks, kui nad päriselt on," sõnas Granerud.

"Tõlkijad kasutasid Google Translate'i abi või midagi sellist," lisas Stöckl.

Enne viimast, ülehomme Bischofshofenis toimuvat etappi juhib turneed Stoch, kes edestab kaasmaalast Dawid Kubackit 15,2 silmaga. Granerud, kes Innsbruckis 15. kohaga piirdus, jääb liidrist maha 20,6 punktiga.