Jessica Diggins.Foto: Zuma Press / Scanpix
Talisport
5. jaanuar 2021, 17:01

Kas USA teenib kõigi aegade esimese Tour de Ski üldvõidu? Venemaa meestele viisiktriumf! (1)

Toblachis peeti tänavuse Tour de Ski murdmaasuusavõistluse neljas etapp, naiste 10 km eraldistardist vabatehnikasõidu võitis ameeriklanna Jessica Diggins, meeste 15 km distantsil oli parim venelane Aleksander Bolšunov.

Diggins edestas 14,8 sekundiga kaasmaalannat Rosie Brennanit ja 22,2 sekundiga rootslannat Ebba Andersoni. Ka üldarvestuses on ameeriklastel kaksikjuhtimine: Digginsi edu Brennani ees on 20 sekundit. Rootslanna Frida Karlsson jääb kolmandana maha juba minuti ja kahe sekundiga.

Mitte kunagi varem pole ükski USA sportlane Tour de Skil triumfeerinud. Enim võite (11) on Norral, kuid nende koondis jäi seekord suusatuurilt kõrvale. Esikohti on meeste ja naiste seas kokku jagunud kaheksale riigile: Norra, Šveits, Poola, Venemaa, Soome, Tšehhi, Rootsi ja Saksamaa.

Aleksander Bolšunov. Foto: EPA/Scanpix

Meeste seas näitasid uskumatut hoogu venelased. Bolšunovile järgnesid kaasmaalased Deniss Spitsov (+8,3), Ivan Jakimuškin (+13,9), Aleksei Tšervotkin (+19,2) ja Artjom Maltsev (+21,8). Esikaheksasse mahtus koguni seitse venelast. Kuues oli prantslane Maurice Manificat (+22,9), seitsmes Jevgeni Belov (+27,6) ja kaheksas Andrei Melitšenko (+29,2).

Kolmanda järjestikkuse etapi võitnud Bolšunov on kindel liider. Tuuri kokkuvõttes edestab ta Maltsevit minuti ja 15 sekundiga, kolmas on Spitsov (+1.18). Parima mitte-venelasena hoiab Manificat neljandat kohta, kaotades Bolšunovile minuti ja 30 sekundiga.

Eestlasi stardis ei olnud. Tour de Ski lõppeb 10. jaanuaril, kokku on kavas kaheksa etappi.