Soome viskas Rootsi vastu võiduvärava viimasel minutil. Foto: PA Images / Scanpix
Talisport
5. jaanuar 2021, 19:31

TOHOH! Rootsi hokimees solvas MMil hümni ajal soomlasi

Kanadas toimuval juunioride jäähoki MMil läks veerandfinaali järel tuliseks soomlaste ja rootslaste vahel.

Rootsi asus 17. minutil 2 : 0 juhtima ja poolfinaal tundus juba käega katsutav. 52. minutil jõudis Soome viigini ning lõpuks vormistas meie põhjanaabrite 3 : 2 võidu Roni Hirvoneni tabamus 25 sekundit enne lõppu. Mitmed Rootsi mängijad puhkesid nutma, kuid üks neist sai hakkama hokiüldsuse silmis ebasportliku teoga.

Nimelt kõlas matši järel Soome hümn, aga üks Rootsi koondislane ei võtnud kiivrit peast. Tegemist on vastast solvava käitumisega, mis läheb vastuollu ka turniiri reeglitega.

Koondise mänedžer Kimmo Oikarinen ütles, et märkas vahejuhtumit, kuid ei teinud sellest suurt numbrit. Samal ajal sai ta sõnumi ühelt võistluse korraldajalt ning ka tema tõi välja rootslase ebasportliku käitumise.

Lõpuks arutasid korraldajad rikkumist ka omakeskis ning rootslastele tehti Iltalehti andmetel tõsine hoiatus. Oikarinen ütles, et Rootsi koondise esindaja palus temalt ametlikult vabandust.

Kuid see polnud veel kõik. Kolm Rootsi mängijat ründasid pärast matši lõppu Juuso Pärssineni. Soomlase sõnul püüti teda muuhulgas ka lüüa.

Võiduga Rootsi üle pääsesid soomlased poolfinaali, kus jäädi ise sarnasel moel alla USA-le. Minut ja 16 sekundit enne lõppu viskasid ameeriklased võiduvärava ning sammusid tänasesse finaali, kus kohtutakse Kanadaga. Soome võitleb pronksi nimel Venemaaga.