Gus Greensmith mullusel Rally Estonial.Foto: Aldo Luud
WRC
6. jaanuar 2021, 13:32

M-Spordi meeskonda esindab tänavu ainult üks täiskohaga sõitja

M-Spordi rallimeeskond teatas lõpuks, kes nende tiimist tänavusel hoojal MM-sarjas kaasa löövad.

Karjääri esimese täispika hooaja sõidab inglane Gus Greensmith, kes mullu osales kuuel etapil. Teist Ford Fiesta WRCd jagavad soomlane Teemu Suninen ning prantslane Adrien Fourmaux. 

Juba varem oli teada, et tiimis ei jätka M-Spordi eelmise hooaja parim piloot Esapekka Lappi. Meeskonna pealiku Richard Milleneri sõnul tahetakse panustada noorematele sõitjatele.

"M-Spordil on olnud pikk ajalugu noorte pilootidega. See on Malcolmile [Wilson] väga tähtis ning meeskonnas jätkavad 2021. aastal Teemu, Gus ja Adrien. Nad on väga andekad," lausus Millener meeskonna kodulehel avaldatud intervjuus.

Hooaja avaetapil Monte Carlos, mis toimub 21. - 24. jaanuarini, stardivad Greensmith ja Suninen. 

Eelmisel aastal 16 silma kogunud 24aastane Greensmith loodab, et tal õnnestub oma esimesel täispikal hooajal tublisti areneda.

"Olen väga uhke, et saan esindada M-Sporti ning olen väga tänulik, et mulle anti võimalus sõita täispikk MM-hooaeg. Eelmisel aastal sain maitse suhu ning nüüd olen valmis andma endast kõik ning pühenduma, et terve aasta jooksul areneda. Ma ei pea silmas ainult sõiduoskusi, vaid ka kõike muud, mis aitaks mul edukat karjääri teha," sõnas Greensmith.

Suninenil, kes mullu korra poodiumile jõudis ja kokkuvõttes seitsmendana lõpetas, on hea meel, et ta saab algaval hooajal sarjas kaasa lüüa.

"Suurepärane, et saan sel aastal taas Fiesta WRCga kihutada. Me kõik teame, kui rasked ajad praegu on ning tahan tänada tiimi, kes on pidevalt tuge pakkunud ja andnud mulle võimaluse. Ma ei tea, mitmel rallil osaleda saan, kuid annan endast parima igal etapil," lausus Suninen.

Hiljuti lõppes soomlasel koostöö kaardilugeja Jarmo Lehtineniga.

"Mul on kahju, et Jarmo pole sellest aastast enam minu kaardilugeja, kuid teadsime, et see koostöö pidi ühel hetkel lõppema. Õppisin temalt viimase 18 kuu jooksul väga palju ning saavutasime koos suurepärase tulemuse minu karjääri parim ralli, 2019. aastal Sardiinias saavutatud teine koht. Tahan teda kõige eest tänada ja soovin talle tulevikuks edu. Mul on hea meel, et tal on endiselt võimalik teha sporti, mida ta armastab," lisas Suninen.