Therese Johaug on Euroopa üks paremaid 10 000 meetri jooksjaid.Foto: Vida Press
Talisport
6. jaanuar 2021, 22:00

Imenaine Therese Johaug keeldus suure saladuse avalikustamisest

Therese Johaugi tuntakse peamiselt kui murdmaasuusatamise olümpiavõitjat ja kümnekordset maailmameistrit. Samal ajal meeldib talle treeningu eesmärgil joosta ning viimastel aastatel on tulemused muutunud vaimustavaks. Mullu läbis Johaug 10 000 meetrit ajaga 31.40,67, mis oli Euroopa hooaja edetabeli teine tulemus! Kui Pariisi EM poleks ära jäänud, võidelnuks norralanna seal medalite nimel. Maailma edetabelis andis tema aeg mullu 26. koha.

Uskumatuna tunduvad saavutused kergejõustikus on naisele avanud mitmeid uusi uksi. Lähiajal peab ta otsustama, mida toob tulevik. Intervjuus Dagbladetile jäi ta üllatavalt salapäraseks.

Johaug tunnistas, et talle tehakse kergejõustikumaailmast väga huvitavaid pakkumisi, lisades, et ei saa praegu midagi avalikustada.

Miks ta salatseb? „Tuleme selle teema juurde hiljem tagasi. Praegu käib suusahooaeg,“ ütles Johaug. Millist tüüpi võistlustest on jutt? „Kes teab,“ vastas ta naeratades.

Suusakuninganna mänedžer Jörn Ernst selgitas, et Johaug ei saa midagi öelda, sest ta pole veel otsustanud, kas tahab suvistel jooksuvõistlustel osaleda. Kui aga Ernstilt uuriti, kas jutt käib suurtest kergejõustikuõhtutest, kõlas vastuseks: „Jah, tema jaoks on need väga suured võistlused.“

Korraldajatele peab vastuseid andma juba lähiajal, kuid avalikuks võivad uudised tulla hiljem. Suure tõenäosusega ei tohi Johaug esialgu ise suud avada, vaid peab ootama korraldajate poolset uudise avalikustamist.

Treener Pal Gunnar Mikkelsplass lisas, et otsus tuleb teha targalt. „Pole keeruline leida jooksuvõistlusi, kus ta saaks osaleda. Peame lihtsalt arvestama, milline koormus oleks mõistlik. Kui ta on sügiseks vigastatud, siis on asjad valesti. Meie jaoks on kõige tähtsam ikkagi olümpia,“ selgitas ta, pidades silmas siiski talvist spordipidu, mitte Tokyo suveolümpiat.

Johaug kinnitas, et igal juhul kuulub jooksmine tema treeningkavasse: „Eelmisel aastal läbitud kilomeetrid andsid mulle väga palju juurde. Tahan samamoodi jätkata.“

Dagbladet eeldab, et Johaug võib saada kutse ka mõnele Teemantliiga etapile. Kas naine mõtleb ka maratonidele? „Ei, maraton ei kuulu plaanidesse,“ vastas multitalent.