Henrik Ojamaa mängus Põhja-Iirimaa vastu.Foto: Reuters/Scanpix
Jalgpall
7. jaanuar 2021, 16:27

VÕIMAS TÄIENDUS! Flora tõi Poola meistriks kroonitud maailmaränduri tagasi koju

FC Flora jalgpalliklubi sõlmis Eesti koondise ründava poolkaitsja Henrik Ojamaaga kolme aasta pikkuse lepingu. 

Flora spordidirektori Norbert Hurda sõnul toob Ojamaa liitumine kaasa olulist lisajõudu ründeliini juurde. „Meil on hea meel, et Henrik Ojamaa on jõudnud ringiga koju tagasi. Henrik on füüsiliselt tugev ja tehniliselt meisterlik mängija, kes lisaks oskustele toob meeskonda rahvusvahelist kogemust,“ rääkis Hurt klubi kodueleheküljele.

Vennad Harri (vasakul) ja Henrik Ojamaa aastal 2006. Foto: MATI HIIS

Ka Ojamaa vastas omapoolsete viisakustega. „Mul on väga hea meel olla tagasi klubis, kust sai minu jalgpallikarjäär alguse. Viimased mängud Eesti liigas tegin 2007 aastal Flora duubli eest ja nüüd 14 aastat hiljem liitun esindusmeeskonnaga! Flora on teinud aastatepikkust järjepidevat tööd ja liigub klubina õiges suunas –  seda näitavad nii liiga tulemused kui ka järjest pikemad eurohooajad. Soovin omalt poolt anda panuse sellesse, et Flora jätkaks edukat esinemist Eestis ja teeksime ajaloolise sammu euroliiga alagrupiturniirile. Ootan juba väga treeningute ja hooaja algust!“ kommenteeris värskelt liitunud Ojamaa. 

14 aastat kestnud rännakud mööda Euroopat

Ojamaa kuulus Flora noortesüsteemi aastast 2001, kuid kolis 2007 suvel Derby County akadeemiasse. Tema viimane matš Eesti klubi eest oli sama aasta 17. juulil esiliigas ning Ojamaa aitas Flora duubelmeeskonnal alistada Valga Warriori.

Mehe karjäär piiri taga on olnud särav, kuid samas ka üsna omapärane. Derby saatis ta laenule Stafford Rangersisse, kuid Inglismaal jäi läbilöök tulemata. Seejärel kolis Ojamaa Saksamaale Aacheni Alemanniasse, kust ta omakorda laenati Hollandisse Sittardi Fortunasse. Aastal 2011 kolis ründav poolkaitsja Rovaniemi meeskonda, kust siirdus peagi Šotimaale Motherwelli.

Seal tuli ka korralik läbilöök: Ojamaa andis palju resultatiivseid sööte ja lõi ilusaid väravaid, tõustes fännide lemmikuks. 2013. aasta suvel jahtisid tema allkirja mitu Poola suurklubi ning lõpuks siirdus eestlane Varssavi Legiasse. Ojamaa krooniti põhimehena Poola tšempioniks. Mehe arvele jäi hooajal 2013-14 33 liigamängu, milles andis kaheksa resultatiivset söötu ja lõi kaks tabamust. 23 korda kuulus ta Legia algkoosseisu.

Peatreeneri vahetuse järel laenati ta uuesti Motherwelli, kuid 2015. aasta veebruaris liitus Ojamaa juba Norra kõrgliiga meeskonna Sarpsborgiga, mängijaõigused kuulusid endiselt Legiale ja tegu oli laenuga.

2015 sügisel jõudis Ojamaa uuesti Inglismaale, liitudes Swindon Towniga. 2016 jaanuaris viis teekond juba Austriasse Innsbrucki Wackerisse. 2016 juulis jõudis Ojamaa Hollandi kõrgliigasse Go Ahead Eaglesi ridadesse. 2017 jaanuaris laenati ta Šotimaale FC Dundeesse. Sama aasta oktoobris viis teekond juba Horvaatiasse Gorica meeskonda, kust Ojamaa kolis 2018 juulis Poola Legnica Miedzi. Alates eelmise aasta veebruarist esindas ta Lodzi Widzew.

Eesti koondises debüteeris Ojamaa paar päeva pärast 21. sünnipäeva ja praeguseks on kirjas 44 mängu ja üks värav.